Siseveekogudel hakkab kehtima lõhe ja meriforelli püügikeeld

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1. septembrist 30. novembrini on Eesti siseveekogudel keelatud püüda lõhet ja meriforelli.
1. septembrist 30. novembrini on Eesti siseveekogudel keelatud püüda lõhet ja meriforelli. Foto: Ove Maidla

Keskkonnainspektsioon tuletab kalastajatele meelde, et alates 1. septembrist on Eesti siseveekogudel keelatud püüda lõhe ja meriforelli. Enamikul jõgedel kehtib püügikeeld 30. novembrini, Jägala ja Pirita jõel 31. detsembrini.
 


Erandina võib püüda kalastuskaardi alusel meie suurematel lõhejõgedel Narva, Purtse, Selja, Valgejõe, Jägala, Pirita ja Vääna jõel.

Kalade kudeagse rahu tagamiseks kudemise kõrgperioodil 15. oktoobrist 15. novembrini ei anta siis kalastuskaarte lõhe ja meriforelli püügiks Purtse, Selja, Valgejõe, Pirita ja Vääna jõel.

Ajutistes püügikitsendustes on ka paar uut nõuet, mis puudutavad lõhe ja meriforelli püügil kasutatavaid vahendeid ja püügikoguseid.

Nimelt on spinninguga püüdes keelatud kasutada lanti ja lendõngega püüdes kunstpeibutist, mille pikkus on rohkem kui 18 sentimeetrit ilma konksude ja neid hoidvate rõngaste pikkust arvestamata. Landi või kunstpeibutise küljes kasutatavatel konksudel ei tohi konksu teraviku ja sääre vaheline kaugus ületada 12 millimeetrit.

Kalastuskaardi alusel on ühel kalastajal lubatud püüda ööpäevas kaks lõhet või kaks meriforelli või üks kummastki liigist. See piirang ei kehti Narva ega Jägala jõel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles