Viljandis alustab kooliteed 221 last

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi munitsipaalkoolides läheb tänavu esimesse klassi 217 last, kes hakkavad õppima Paalalinna gümnaasiumis kahes, maagümnaasiumis kolmes ja Jakobsoni gümnaasiumis neljas paralleelklassis. Kokku alustab Viljandis algaval õppeaastal üheksa esimest klassi. Kaare koolis asub esimeses klassis õppima neli erivajadustega last.


Viljandi abilinnapea Ardo Agasild ütles, et Valuoja põhikool on sellest õppeaastast ühendatud Jakobsoni gümnaasiumiga. Muudatus valmistab ette koolivõrgu ümberkorraldusi tuleva aasta sügisel. «Laste arv on küll veidi vähenenud, kuid esimesse klassi astujaid jagub kõigi kolme põhikooli tuleviku kindlustamiseks,» kinnitas Agasild.

Kümnendaid klasse on Viljandi koolides tänavu kuus, igas gümnaasiumis kaks ja neis alustab õpinguid 190 õpilast. Päevases õppes peaks uut õppeaastat alustama ligikaudu 2512 õpilast (õpilaste arvud täpsustuvad 10. septembriks) ja täiskasvanute gümnaasiumis umbes 200 õpilast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles