Ratsutaja hobune hukkus Leedus peetud võistlusel

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Leedus lõpule jõudnud takistussõiduvõistluse «Baltic Riders Tour 2011» põhisõidu Vazgaikiemise grand prix’ 145 sentimeetri kõrguste takistustega rajal võitis ümberhüpetel Gunnar Klettenberg hobusega Bingo. Viljandimaa sportlase võitlusreisi jääb aga varjutama ühe tema ratsu Agadezi õnnetu hukk.

Pühapäeval peetud võistluse olulisimas grand prix’ sõidus jõudis hobusega Bingo startinud Gunnar Klettenberg ainsa eestlasena üheksa ümberhüpetele pääsenu sekka. Otsustavatel ümberhüpetel oli Saarepeedi valla elanik konkurentidest nobedam ning teenis sellega ka sõidu esikoha.

Grand prix’le eelnenud 135 sentimeetri kõrguste takistustega parkuuris saavutasid Tiit Kivisild ja Calina teise ning Gunnar Klettenberg ja Ulrike R kuuenda koha.

Eile rusutud meeleolus kodu poole teel olnud Gunnar Klettenbergi selgitusel juhtus laupäeval võistlustel tragöödia, mis võttis ühelt tema võistlushobuselt elu. «Olen masenduses, ent juhtunus kedagi süüdistada pole, oli kurb õnnetus,» lausus sportlane.

Laupäeval, mil ratsavõistlus oli jõudnud päeva põhisõiduni, kus takistuste kõrguseks oli 140 sentimeetrit, komistas Gunnar Klettenbergi ratsu Agadez lattidesse ning kukkus nii õnnetult, et murdis tagumise jala ja tegi esimesele jalale tugevalt haiget. Sporthobuse päästmiseks polnud enam võimalik midagi ette võtta ja Agadez hukkus otse võistlusareenil.

Gunnar Klettenberg ei osanud eile ölda, mis võis sellise õnnetuse põhjuseks olla. Mehe sõnul murdus hobuse tagumine jalg takistusele peale hüpates. «Kurb õnnetus,» möönis mees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles