Mulgi rattamaraton kutsub sel aastal rattureid sügise hakul

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rattamaraton.
Rattamaraton. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Mullu kümnendat korda sõidetud Mulgi rattamaraton astub uude aastakümnesse suuresti muudetud kujul, olles kolinud kevadest sügise algusesse.


Kui selle sajandi esimesel kümnendil oli tavaks, et ratturid kogunesid Mulgi rattamaratoni starti mai algul, siis tänavu saavad ratturid proovida, kuidas on sama trassi läbida suve lõpul.


Rajameistrite kinnitusel on nii 60 kilomeetri pikkune maratonirada kui 35 kilomeetri pikkune poolmaratoni trass praegu väga kuivad ning see annab alust arvata, et tänavune sõit tuleb kevadistest kiirem. Varasematel aastatel sõitjatelt palju jõudu ja osavust nõudnud porised kohad on suve jooksul kuivanud ning see annab ratturitele võimaluse nautida kiiremat sõitu.


Rada sel aastal ei muutu ning start antakse nagu varasematelgi aastatel Viljandi järve äärse staadioni kõrval asuvast parklast.

Trass suundub Viljandi järve äärt mööda Mulgimaa poole ning maratoni jooksul läbivad ratturid Sinialliku, sõidavad Holstre-Polli suusaradadel ja Holstre-Nõmme metsas. Võistluse lõpuosa kulgeb taas mööda Viljandi järve äärset matkarada.

60kilomeetrisel maratonil on tõusumeetreid kokku 760. Sõidu madalaim punkt on kuuendal kilomeetril, kui ratturid on 43 meetrit üle merepinna, ning kõrgeim punkt on täpselt võistluse poolel maal, kui ollakse 110 meetrit üle merepinna.


Tänavune Mulgi rattamaraton algab laupäeval, 10. septembril kell 12. Kui varasematel aastatel on Viljandis antud start kogu suve kestvale rattamaratonide sarjale, siis tänavu on siinne sõit  "Elion Estonian Cupi" finaalüritus. Viljandis selguvad kaheksast maratonist koosneva sarja üldvõitjad.


Lisaks kell 12 algavale põhisõidule kuulub Mulgi rattamaratoni programmi ka poolmaraton, millele starditakse kell 13.20. Kell 12.10 algavad rannas lastesõidud, mis on igal aastal toonud kokku sadu osalejaid. Kokku on 10. septembril Viljandisse oodata ligi paari tuhandet ratturit.


Uuenduslik on ka maratonile registreerimine, seda saab teha internetilehel www.estoniancup.ee.


Need ratturid, kes soovivad võistlusraja enne maratoni üle vaadata, on Viljandisse oodatud juba 4. septembril kell 12, kui koos rajameistritega saab minna avatud raja sõidule.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles