Noortekeskus on aktiivse noore koht

, Eesti noorsootöötajate ühenduse projektijuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti noorsootöötajate ühendus (ENÜ) on võtnud tänavu luubi alla selles valdkonnas töötajad ja kaasalööjad. Hiljuti käis ta Suure-Jaanis.

Leidsime Suure-Jaani noortekeskuse vaevata: looduse keskel jäi silma suur ehitusjärgus plats. Sealne töötaja rääkis, et valmis on skate-park, valgustatud värvikuulimänguväljak ja püramiidronila ning ehitusjärgus BMXrada, üheksa minigolfi rada, liiklusväljak ja tänavakorvpalliplats. Park on suur — korraga mahutab see sadakond noort — ja mõeldud mitmekesiseks tegevuseks.

Suure-Jaani noortekeskuse vabaajaväljakul on plaanis hakata korraldama värvikuulivõistlusi ja suviseid tänavakorvpalliturniire.

Projekt on saanud toetuse PRIA külade uuendamise ja arendamise investeeringute toetuse meetmest. Oma osa on andnud ka Suure-Jaani vallavalitsus ning teisedki head abilised: ehitajad, talgulised, kohalikud ettevõtjad ja töömaleva noored.

Keskus tegutseb endises Suure-Jaani vallamajas, kus on palju ruume mitmesuguseks tegevuseks. Seesama koht pakub peavarju ka Suure-Jaani huvikoolile.

Seintele paigutatud veebikaamerad täidavad juhataja Marlen Silma sõnul turva­funktsiooni. Kuigi noored on tublid, ei jõua kõiki jälgida ning vahel tuleb välja selgitada, kes on lõhkunud piljardikii.

Paraku on hubasena tunduv hoone vana ega pea talvel sooja. Fassaad vajab hädasti renoveerimist ning selleks kirjutatud rahataotlusele oodatakse pikisilmi vastust.

Keskus töötab suvel küll väiksema koormusega, kuid ometi on sealsete noorte suveprogramm väga tihe: sellesse mahuvad töömalevad, puhke-, tennise- ja jalgpallilaagrid ning kõikvõimalikud muud ettevõtmised — kokku 42 suveüritust.

Sügisel on oodata noortele mõeldud ettevõtlusnädalat, millesse kaasatakse nii lasteaialapsed kui gümnasistid. Euroopa regionaalfondi projekti kaudu on huvilistele tutvustatud mitmesuguseid ameteid ja korraldatud ettevõtlikkust edendavaid tegevusi.

ENÜle tundub, et kõik noortekeskused soovivad olla omalaadsed ja atraktiivsed ning Suure-Jaanis on see hästi välja kukkunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles