Maakonna parim suusamees treenib eliidiga võrdselt

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algo Kärp
Algo Kärp Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Viljandimaa parim suusataja Algo Kärp rõõmustas pärast pühapäeval Soomes peetud maailmakarikavõistluste etappi, et kaotas parimatele mullusest vähem, kuid tunnistas, et ootas paremat kohta.


Tarvastu vallast pärit 23-aastane suusataja lõpetas Kuusamos kavas olnud 15 kilomeetri klassikadistantsi 50. kohaga. Andrus Veerpalu oli samal võistlusel 7., Jaak Mae 20. ja Aivar Rehemaa 28. Kokku oli lõpetajaid 85.

Üldjoontes jäi Algo Kärp hooaja esimesel suurel võistlusel saavutatuga rahule.

«Mullu kaotasin samal võistlusel võitjale kaheksa protsendi ringis, tänavu oli kaotus viis protsenti,» võrdles ta ning lisas, et päris rahul oleks ta olnud kohaga 40 hulgas.

Eesti suusakoondise vanemtreener Mati Alaver kiitis Kärpi ning rõhutas, et maailma tipus on konkurents viimastel aastatel kõvasti tihenenud, mistõttu punktikohale ehk 30 sekka jõudmine muutub üha raskemaks.

«Et võistlustel olid keerulised lumeolud, ei õnnestunud kõige paremini ka suuskade määrimine,» tõdes Alaver. «Lisaks tuli Algol startida esimeste hulgas ja seetõttu pidi ta paljudest konkurentidest kauem lumesajus sõitma.»

Nagu ka teised Eesti tipud, ei olnud Algo Kärp Soome etapiks vormi ajastanud ning sõitis võistlema raskelt lumetreeningult.

«Olime viis nädalat Põhja-Soomes laagris ning see oli nii füüsiliselt kui vaimselt päris väsitav,» rääkis ta. «Harjutasin sama kava järgi mis Jaak Mae, paar protsenti ehk tegin vähem. Veerpalu treenis meist veidi rohkem.»

Algo Kärbi treeningmahud on tema enda sõnul iga aastaga järjest suurenenud ning vahe maailma tippudega aina vähenenud.

«Sel hooajal tahan vähemalt korra tulla maailma tippvõistlusel 30 hulka ja kõige parem, kui see juhtuks veebruari lõpul algavatel maailmameistrivõistlustel,» kõneles ta. «Usun, et hea vormi ja täppi läinud määrimise puhul on see võimalik.»

Tšehhis Liberecis peetavale tiitlivõistlusele jõuda pole aga sugugi lihtne.

«Maailmameistrivõistlustele pääseb klassikat sõitma neli meest ning minul tuleb selleks edestada Priit Naruskit, Peeter Kümmelit ja Kaspar Kokka,» kirjeldas Kärp Eesti koondises valitsevat konkurentsi.

Juhul kui ta koondisesse arvatakse, tahab ta osaleda ka detsembri lõpul peetaval Tour de Skil, kus üheksa päeva jooksul tuleb läbi teha seitse võistlust. «Seal osalemine annaks kindlasti hea kogemuse,» arvas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles