Allan Praats pühendab end täielikult Viljandi koguduse teenimisele

Karl-Eduard Salumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seitseteist aastat Koerus teeninud Allan Praats ütleb, et kuigi ta lõi eelmises kohas aktiivselt ühiskondlikus elus kaasa, ei plaani ta Viljandis endale lisakohustusi võtta.
Seitseteist aastat Koerus teeninud Allan Praats ütleb, et kuigi ta lõi eelmises kohas aktiivselt ühiskondlikus elus kaasa, ei plaani ta Viljandis endale lisakohustusi võtta. Foto: Peeter Kümmel

Augusti algul Viljandi Pauluse koguduse vaimulikuametisse asunud Allan Praats ütleb, et kuigi ta tegeles eelmises, Koeru koguduses lisaks põhitööle veel mitme muu asjaga, ei plaani ta Viljandis endale lisakohustusi võtta.

«Kas sa ise oled ristitud?» küsis Juuru koguduse toonane kirikuõpetaja Jüri Bärg kord nõukogude aja lõpul ühe last ristida soovinud noore isa käest. «Ei ole,» kõlas vastuseks. «No vot, siis tuled leeri!» kostis õpetaja.

Sellest jutuajamisest sai alguse Raplamaalt Kaiust pärit Allan Praatsi, praeguse Viljandi Pauluse koguduse vaimuliku tee hingekarjase ameti juurde.

Copy
Tagasi üles