Kultuurkapital ootab rahataotlusi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kollektiivid saavad toetust taotleda rahvarõivaste õmblemiseks.
Kollektiivid saavad toetust taotleda rahvarõivaste õmblemiseks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti kultuurkapitali Viljandimaa ekspertgrupp ootab 20. augustiks taotlusi, mille abil 1. oktoobrist 31. detsembrini kultuuri- ja spordisündmusi ladusamalt korraldada.

Viljandimaa ekspertgrupp tuletab meelde, et ei toetata aruandevõlglasi, toitlustamist, vahetusõpilasi, õppepraktikat, esinemiskostüümide (välja arvatud kollektiivide rahvarõivad) soetamist ning ühingute ja organisatsioonide tegevust (välja arvatud mõni konkreetne sündmus või projekt).

Kultuurkapitali Viljandimaa ekspertgrupi esimehe Tiina Sünteri selgitust mööda on trükiste, CD või DVD väljaandmise, rahvarõivaste või nende elementide valmistamise ning helitehnika rentimise taotlustele vaja lisada kaks hinnapakkumist.

«Olulised on kaas- ja omafinantseerimine, mis peaks olema vähemalt 20 protsenti projekti kogumaksumusest,» lisas ta. «Huvikoolide taotlused tuleks esitada koondtaotlusena ja neis peaks olema asutuse enda soovituslik pingerida.»

Tiina Sünter rääkis, et laagri, eriti spordilaagri kirjelduses tuleb põhjalikumalt rääkida selle kohast ja spordialast, nimetada, kui palju on osalejaid ning kes on külalislektoreid ja -treenereid. «Ära on kadunud jätkuprojektid, seega raha ette jagada ei saa,» kinnitas ta. «Aastapreemiaid ja juubelitoetusi saab 50., 60., 70., 75., 80. ja 85. tähtpäevaks.»

Kultuurkapitalil on käivitunud taotluste esitamise programm, mistõttu saab neid esitada ainult elektrooniliselt. Toetusesaajate nimekirja on võimalik vaadata kultuurkapitali kodulehelt www.kulka.ee

Eesti kultuurkapitali Viljandimaa ekspertgrupi käesolevasse koosseisu kuuluvad Tiina Sünter (esimees), Ilmar Kütt, Katrin Hommik, Marko Mägi ja Anneli Kundla. Kontaktisik on Eneli Rajaste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles