Taavo Allik seljatas kõik konkurendid

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavo Allik tuli Eesti täiskasvanute vibulaskmise meistriks.
Taavo Allik tuli Eesti täiskasvanute vibulaskmise meistriks. Foto: Elmo Riig

Valitsev Eesti juunioride vibulaskmise meister Taavo Allik tegi kodustel tiitlivõistlustel kuldse duubli, teenides kullalisa nädalavahetusel Türil riigi täiskasvanute meistrivõistlustel.

Tänavu 50. korda peetud vibulaskmise meistrivõistlused kujunesid Viljandi sportlastele väga edukaks. Prestiižseimal alal sportvibu laskmises läksid meeste kulla kõrval Vana-Võidu vibuklubile naiste individuaalne ja võistkondlik hõbe, samuti hõbe meeste plokkvibude mõõduvõtul ning kuld tiitlivõistlustel esimest korda peetud segavõistkondlikus arvestuses.

Viljandi vibulaskjate treener Aune Varik oli oma õpilaste saavutuste üle uhke ja õnnelik. «Medalid teevad head meelt ja nende väärtust suurendavad väga head tulemused,» kinnitas ta.

Naiste sportvibu laskmises teenis hõbemedali viljandlanna Laura Nurmsalu, kes pidi ühe silmaga otsustavas kullaheitluses Anneli Preimanni paremust tunnistama. Aune Variku sõnul vääratas veel kadettide klassi kuuluv tüdruk finaalis korra, kui tabas kuut. «Väga tubli saavutus siiski,» kiitis Varik.

Oma sportlaskarjääri esimese välistingimustes teenitud täiskasvanute meistritiitli omandanud Taavo Allik võttis samuti juunioride sekka kuuluvalt Pearu Jakob Ojamäelt duell-laskmise finaalis revanši mullusele kullaheitlusele.

Kvalifikatsioonis harjutuses FITA hooaja parima kogusumma 1253 silma lasknud Taavo Allik jätkas olümpiaringides enesekindlalt ja oli otsustavas vastasseisus konkurendist kuue silmaga üle. Aasta varem oli viljandlane olnud sunnitud finaalis Ojamäe paremust möönma.

«Viimaste võistluste tulemused annavad enne maailmameistrivõistlusi enesekindlust,» tõdes Aune Varik.

Tuleval nädalal algavad Poolas juunioride ja kadettide vibulaskmise maailmameistrivõistlused. Viljandlastest alustavad laupäeval teed võistluspaika juuniorid Taavo Allik ja Liis Varik ning kadettidest Laura Nurmsalu. «Praegu on küll süda rahulik. Ettevalmistumine on läinud väga hästi ja seda näitavad ka viimased võistlused,» lausus Viljandi spordikooli treener Aune Varik.

Treeneri selgitusel polnud lõppenud meistrivõistlused üksik juhuslik õnnestumine, sest nii Taavo Allik kui Laura Nurmsalu näitasid kindlat kätt ka nädal varem rahvusvahelisel Järvakandi Openil, samuti juulis peetud kodusel noorte tiitlite jagamisel.

«Eriti tugeva võistluse tegi Järvakandis Laura Nurmsalu, teenides naiste seas esikoha. Taavo Allik oli parima eestlasena meestest viies,» meenutas treener.

Türil lahenduse saanud Eesti meistrivõistlustel sai Viljandi esimene naiskond Laura Nurmsalu, Liis Varik ja Merit Klettenberg võistkondlikult hõbemedali, viljandlannade teine koosseis lõpetas neljandana ning Viljandi meeskond oli samuti neljas.

Esimest korda väljajagatud segavõistkondade meistrimedali teenisid Laura Nurmsalu ja Taavo Allik.

Meeste plokkvibu arvestuses oli parim Evert Ressar, alistades finaalis viljandlase Harri Köhleri.

Segavõistkondade arvestuses võitis sportvibu klassis Viljandi spordikooli võistkond koosseisus Laura Nurmsalu ja Taavo Allik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles