Lossimägedesse tulevad uued teed

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi lossipargi rekonstrueerimiseks välja kuulutatud riigihankele esitati ainult üks pakkumine. Et see ületas lepingu eeldatavat maksumust ja linna võimalusi, otsustas linnavalitsus menetluse lõpetada ning välja kuulutada uue hanke.

Linnavalitsuse majandusameti juhataja Reevo Maidla selgitas, et kavas on rajada uued teed Esimesele ja Teisele Kirsimäele, pärimusmuusika aida juurest Kaevumäe lavani ning kindral Laidoneri mälestusmärgi tagant rippsillani. «Praegu pole lossimägede teedel korralikku katet, alusest rääkimata,» nentis Maidla.

Uued teed kaetakse graniitkillustikuga, Kaevumäel munakividega.

Keskkonnainvesteeringute keskuse toel loodab linn lossimäed muuta senisest kaunimaks ja inimsõbralikumaks. Lisaks uute teede rajamisele on plaanis välja vahetada valgustid.

Peagi on plaanis välja kuulutada uus hange. Täpsematest summadest linnavalitsus esialgu rääkida ei taha.

«Me tahame uue hankega saada paremat hinda,» selgitas Maidla. «Esimese hanke vastu tundis huvi ainult kaks firmat, kuigi mahu tõttu oli see avatud riigihange. Teises hankes eraldame elektri- ja teetööd ning loodame ligi meelitada uusi tegijaid. Võimalik, et esimene kord hirmutas suur maht huvilised eemale.»

Maidla kinnitusel soovitakse tänavu saada ühele poole valgustustöödega. Teede rajamine jääb kõigi eelduste kohaselt järgmisse aastasse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles