Repliik: Piraadilugu

Gert Kiiler
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Kiiler
Gert Kiiler Foto: Peeter Kümmel / Sakala

See, kuidas aeg muudab mõne asja tähendust, on loomulik, kuid vahel siiski kummastav.


Umbes nädal tagasi juhtusin telekast vaatama laste lauluvõistlust «Laulukarussell». Üks poiss laulis seal vahvat laulu sellest, kuidas ta tahab piraadiks saada. Tavaline lugu ju tegelikult — kes siis poistest poleks mõelnud piraadikutsest kui millestki seikluslikust ja romantilisest?



Kuid maailma sündmusi jälgiva täiskasvanuna tuli mulle meelde eelmisel õhtul kuuldud uudis, et moodsad Somaalia piraadid on röövinud järjekordse laeva koos meeskonnaga ja nõuavad nende vabastamise eest lunaraha.



Tegelikult on kummaline, et selliseid laule kirjutatakse. Vaevalt looks ükski sõnameister lastele värsse sellest, kuidas on vahva hakata terroristiks, mõrvariks või narkoärikaks.



Ei saagi aru, kas selliste assotsiatsioonide tekkimises on süüdi tänapäev, kus mereröövlitelt on võetud kunagine romantiline oreool, või hoopis sirgumine täiskasvanuks, mis ei lase enam lapselikult mõelda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles