Laitsest tuli kolm võidutrofeed

, autospordihuviline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevo Kärp pidas Laitses rallikrossi finaalis esikoha pärast heitlust meistrivõistluste üldliidri Rommi Pukiga ja jäi seekord peale.
Kevo Kärp pidas Laitses rallikrossi finaalis esikoha pärast heitlust meistrivõistluste üldliidri Rommi Pukiga ja jäi seekord peale. Foto: Aivar Kaljusaar

Eesti rallikrossi meistrivõistluste Laitses peetud võistluspäev kujunes Viljandimaa autosportlastele igati edukaks — Andre Teder, Janno Ligur ja Kevo Kärp teenisid võidukarika ning Janno Ligur ja Rommi Pukk jätkavad klassi liidritena.

Eelmisel laupäeval Laitses asetleidnud võiduajamise autosportlastele teada ja tuntud rada pakkus omamoodi üllatuse, sest seekord sõideti tavapärasele vastupidises suunas.

Raja päripäeva läbimine sobis hästi meie noorvõistlejale, ERK Juunior klassis osalevale Andre Tedrele. Eelvoorudes head kiirust üles näidanud noormees elas paaril korral üle ärevaid hetki, kuid õnnestunud start finaalis ja võitluslik sõit rajal andsid viljandlasele etapivõidu.

«Kohati kasvas kiirus väga suureks, esimest korda teenisin võidu tõsise võitlusega rajal,» lausus Andre Teder. Tema isa, suurte kogemustega autosportlane Are Teder hindas poja sooritust selle hooaja parimaks.

Karksi-Nuia noormees Janno Ligur valitses Laitses kindlakäeliselt kõiki klassi Division 1A sõite, näidates eelsõitudes parimaid aegu ja olles esimene finaaliski. «Kasvanud kogemuste pagas on see, mis edu tagas,» oli tema isa Jaanus Ligur veendunud.

Janno Ligur on tänavu osalenud koduse sarja kõrvalt ka Läti ja Leedu mõõduvõttudel. «Oleme saanud tugeva sõidupraktika, sisuliselt on Janno võistelnud igal nädalavahetusel,» nentis Jaanus Ligur.

Võitja viljandlasest konkurent Sander Roosimaa jõudis tänavu esimest korda otse A-finaali ehk viie parema sekka. «Minu jaoks on pool võitu käes,» lausus Roosimaa enne otsustavat starti. Paraku lõppes finaal talle mootori purunemisega kolmandal ringil.

Tagaveoliste klassis kemplesid võidu nimel kaks mulki: sarja liider Rommi Pukk ja tänavu palju ebaõnne kogenud Tarvastu mees Kevo Kärp.

Seekord jäi peale Kärp. «Kui eelsõitudes tundus pahupidi pööratud Laitse rada võõras, siis pärast võistlust võin öelda, et selline lahendus osutus mulle soodsaks,» tõdes võitja.
Mees avaldas head meelt, et seekord pole tarvis koju jõudes masinat kapitaalselt remontima hakata, nagu on tulnud teha varasemate võistluste järel.

Ehkki Rommi Pukk pidi Laitses sõidetud neljandal meistrivõistluste etapil rahulduma teise tulemusega, jätkab ta sarja kokkuvõttes üpris kindla 20punktise eduga klassi RWD liidrina.

Algo Kärbi arvates on Rommi Pukk üldseisu silmas pidades tõenäoliselt oma teed läinud. «Teisalt on pooled sõidud alles ees,» jättis ta samas kõik võimalused lahti.
Olerexi Eesti rallikrossi meistrivõistluste kalendrisse on jäänud veel neli etappi, järgmine neist leiab aset 3. septembril Põltsamaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles