Ulgele tuleb pool tuhat suurperet

Kristi Karro
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nädalavahetusel peab Eesti lasterikaste perede liit Võrtsjärve ääres Ulgel perepäevi.
Nädalavahetusel peab Eesti lasterikaste perede liit Võrtsjärve ääres Ulgel perepäevi. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Nädalavahetusel peab Eesti lasterikaste perede liit Võrtsjärve ääres Ulgel perepäevi, kuhu on oodata umbes 500 suurperet.

Ürituse avab president Toomas Hendrik Ilves ning peale tema käivad peredel kolme päeva jooksul külas regionaalminister Siim Valmar Kiisler, põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder ja olümpiavõitja Kristina Šmigun-Vähi.

Kiisler ja Seeder on ise suure pere isad ning viimane on Eesti lasterikaste perede liidu presidendi Aage Õunapi sõnul ka liidu Viljandi ühenduse liige.

Kristina Šmigun-Vähi tuleb pühapäeval oma karjäärist ja tegemistest rääkima koos laste ja emaga ning autasustab spordivõistlustel edu saavutanud võistkondi.

Perepäevad on lasterikaste perede liidu traditsiooniline üritus, mis pakub ühiste huvidega peredele suhtlemisvõimalust. Tänavu korraldab neid Viljandimaa lasterikaste perede ühendus.

Esimese päeva õhtul on disko ja vahupidu ning trummi õpituba, milles osalenud annavad õhtul kontserdi. Lisaks teeb iga maakond etteantud sõnade põhjal ettekande.

Vestlusringides arutletakse olulistel teemadel, nagu huvihariduse võimaldamine suurtes peredes kasvavatele lastele ning suurte perede väärtustamine Eesti ühiskonnas.

«Leian, et suuri peresid võiks ühiskonnaellu rohkem kaasata,» rääkis Aage Õunap. «Seni on neist räägitud pigem negatiivse varjundiga: et nad ei tule toime ja vajavad abi. Aga tuge on tihtilugu tarvis ju ka ühe- ja kahelapselistel peredel.»

Eesti lasterikaste perede liit tegutseb 1996. aastast ning sinna kuulub peaaegu 1400 suurperet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles