Repliik: Säästu-päästu jõulud

Rannar Raba
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannar Raba
Rannar Raba Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Kui Läti valitsus andis eile riigiasutustele korralduse tänavu halbade majandusolude tõttu jõulukaarte postiga mitte laiali saata, siis meil pole peaminister Andrus Ansipi sõnul plaanis sellist kokkuhoiukampaaniat korraldada. Õige kah!


Jõulukaartide postitamine on paljudele iga-aastane traditsioon. Kui sellest otsustatakse loobuda asutuse enda juhtide kaalutluste tulemusena, on see mõistetav ja keskkonnasäästlikkuse seisukohalt tervitatav, ent kui piirangud sünnivad propagandistlikus korras ülalt alla antud käskude põhjal, on see kõike muud kui tore.



Ma ei tea, kui palju kulutavad jõulukaartidele Viljandimaa vallad või näiteks maksu- ja tolliameti büroo, kuid vaevalt saab see summa olla märgatavalt suurem kui «Sakala» toimetuses. Meie peatoimetaja allkirjaga läheb detsembris teele sadakond soojade soovidega kaarti ning selleks kulub kokku umbes 1700 krooni.



Vaevalt saaks nii marginaalsest summast kasu olla riigi majanduse säästmisel-päästmisel, liiati olukorras, kus mõni avaliku sektori teenistus oma ametnikele endiselt tasuta feng shui koolitusi ja paadimatku korraldab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles