Eesti reiting tõusis paari koha võrra

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rahvusvaheline krediidireitingufirma Standard & Poor’s Ratings Services tõstis eile Eesti pikaajalise krediidireitingu kahe pügala võrra tasemelt A tasemele AA-.


See on reitingu pingereas neljas parim võimalik saavutus. Lühiajaline reiting viidi A-1 tasemelt A-1+ tasemele.

Agentuur põhjendas oma teates, et Eesti on üksmeelselt juhitud riik, mis on majanduslikult paindlik, läbipaistva ja produktiivse avaliku sektoriga ning tugeva kasvupotentsiaaliga.

Eesti tõestas oma pühendumust konservatiivsele rahanduspoliitikale 2008. ja 2010. aasta vahel, kirjutatakse teates. Selles kiidetakse, et sügavast majanduslangusest hoolimata ei ületanud riigi eelarvedefitsiit kolme protsenti sisemajanduse kogutoodangust (SKT), sest valitsus reageeris kiiresti, tõstes käibemaksu ja langetades avalikus sektoris palku.

Järgmiste aastate suurimaks SKT kasvu mõjuteguriks nimetatakse välisinvesteeringute suurenemist.

«Suurim materiaalne oht Eesti kasvupotentsiaalile on põhiliste kaubanduspartnerite, eriti Soome ja Rootsi majanduse tõsine aeglustumine,» lisas reitingufirma Standard & Poor’s Ratings Services.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles