Talveilm hulkureid turvakodusse juurde ei toonud

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täiskasvanute turvakodu Tümal
Täiskasvanute turvakodu Tümal Foto: Elmo Riig

Kuigi ilm keeras nädalavahetusel külmaks ja lumiseks, ei tulnud Viljandi külje all Tümal asuvasse täiskasvanute turvakodusse uusi elanikke.


Turvakodu juhataja Andres Raudsepp ütles, et Tümal on viis inimest, kuid kõik nad on seal elanud juba mõnda aega.



Juhataja teada on linnas tõenäoliselt veelgi kodutuid, kuid nood hoiduvad turvakodust eemale, sest seal tuleb järgida kindlaid reegleid: tuleb puhtust pidada ja alkoholi pruukimine on keelatud. Osa arvatavaid kodutuid käib siiski aeg-ajalt Tümal ööbimas.


Aktsiaseltsi A-Selver juhataja Iivi Saar ütles, et tänavu pole kodutuid Selveris veel märgata olnud, kuid see võib juhtuda käredamate külmade saabudes.

«Eelmisel aastal tihenesid kodutute külaskäigud just pakase perioodil: nad kasutasid meie tualettides paiknevaid pistikuid endale teevee keetmiseks. Tihedamini külastavad nad meie prügikaste, otsides sealt toidupoolist,» lausus Saar.

Aktsiaseltsi Securitas Eesti Viljandi osakonna teenistusjuht Andres Tamm rääkis, et bussijaamas on seltskond inimesi, kes veedab seal suure osa päevast.

«Ei oska öelda, kas nende hulgas on ka kodutuid,» lausus Tamm. «Kui inimene alkoholi ei tarvita ja teisi ei sega, pole turvameestel põhjust neid välja ajada - tegemist on ju bussijaamaga.»

Viljandi politsei pressiesindaja Agu Lall ütles, et korravalvuritel pole tänavu olnud avalikes kohtades aega veetvate kodututega seotud väljakutseid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles