Enn Loit pani üles fotonäituse veetilgast läbi aasta

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Viljandi maavalitsus

Reedel avati Viljandi maavalitsuses fotograaf Enn Loidi loodusfotode näitus «Kaste läbi aasta», mis on autori neljas näitus maavalitsuse ruumes.

«Enn Loit on fotograafiaga tegelenud 1970. aastatest ja kuigi ta on selle aja jooksul kokku puutunud foto eri žanridega, sealhulgas pressifotoga, peab ta end ennekõike loodusfotograafiks,» on öeldud Viljandi fotograafi Enn Loidi ühe varasema näituse tutvustuseks. «Loodusfoto puhul esineb fotograaf looduse seisundite dokumenteerijana, kes ei tegele nähtu töötlemisega.»

Sama jutt kehtib käesoleva fotonäituse «Kaste läbi aasta» kohta. Enn Loit on jälginud ja jäädvustanud veetilka tema eri olekutes ja vormides. «Eks see näituse pealkiri ole tinglik, sest talvel ju kastet kui sellist ei ole. Aga veetilk on ikka, ainult et mõnel teisel kujul, ja see on aasta läbi huvitav,» selgitas fotograaf.

Näitusel vaadata olevad makrotehnikas tööd on sündinud viimase aasta jooksul.

Enn Loit ütles, et Viljandi maavalitsuse ruumes on tal seni olnud kolm fotonäitust kolme maavanema ajal. «See on nüüd siis neljas näitus, aga kolmanda maavanema ajal,» lisas ta.

Enn Loidi loodusfotode näitus «Kaste läbi aasta» jääb Vabaduse plats 2 teisel korrusel avatuks septembri lõpuni. Seda saab vaadata esmaspäevast neljapäevani kella 8—17 ning reedel kella 8—15.45.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles