Rannas lustivad nii suured kui väiksed

Sigrid Koorep
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi järve randa paigaldatud treeningseadmetel võivad igas vanuses ja suuruses inimesed lõbusalt oma kehale head teha.
Viljandi järve randa paigaldatud treeningseadmetel võivad igas vanuses ja suuruses inimesed lõbusalt oma kehale head teha. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi järve ääres on rannapäeva sisustajana populaarsust kogunud paari kuu eest avatud mänguväljak, kus laste kõrval leiavad tegevust ka täiskasvanud. Lõbutsemiseks on ronimis- ja kiikumisvahendeid ning kere saab turgutada füsioteraapiaks sobivatel seadmetel.

Väljakule tulnud tervise­edendajad ei pea muretsema, et harjutuste tegemisega hätta jäävad.

Infotahvlil seisab, kus ja milliseid liigutusi teha: kaldteel soovitatakse lisaks tavalisele kõndimisele astuda külg või selg ees. Lisaks annab stend teada harjutuse mõjudest, näiteks on kirjas, et kaldpinnal sammumine aitab arendada tasakaalutaju ja lõdvestada pahkluid.

Füsioterapeut juhendab

Neljapäeviti tutvustab terviseväljakul treeningprogrammi Viljandi haigla füsioterapeut Liina Koppel. «Seni on põhiliselt tulnud keskealised daamid ja lapsed vadistavad seal,» kirjeldas Koppel möödunud kolmel õhtupoolikul väljakule kogunenuid.

Suuremat huvi on harjutusõhtute vastu ilmutanud viis kuni kümme inimest. Füsioterapeudi sõnul on see päris paras rühm, sest nii saab igaüht individuaalselt suunata.

Sobib ka eakatele

Liina Koppeli hinnangul on vahendeid üpris lihtne kasutada ka eakamatel inimestel ning infotahvlil on üldjoontes kõik vajalik kirjas, kuid positiivne on see, et huvilised tulevad ja uurivad ise lisaks, kuidas näiteks õlavööd või selga lõõgastada.

«Pingeseisund tuleb enamasti arvuti taga istumisest ja sellisel juhul tuleks alustada kaelavenitusest,» selgitas ta.

Tema tähelepanekut mööda seisavad harjutusõhtu algul inimesed eemal ja vaatavad pealt ning alles hiljem söandavad ligi astuda. Koppel rääkis, et tavaliselt esitavad tulijad alustuseks ise küsimusi ja siis saab läbi teha harjutusi, mille vastu nad huvi tundsid.

«Seejärel näitan kõigi vahendite peal liigutused ette ning siis kohaletulnud vaatavad ise, kes jookseb, venitab või mida teeb,» ütles Koppel ja lisas, et need, kes on käinud, on ka tagasi tulnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles