Lillis jooksevad orienteerujad

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: «Sakala»

Kevadel Eesti ja Läti orienteerumisliidu ühisprojektina käivitatud võistlussari jätkub eeloleval nädalavahetusel Viljandimaal Lillis kahepäevase mõõduvõtuga «EOL Open».

Võistlusmaastik on ala harrastajatele uudne. Eesti orienteerumisliit on selle mõõduvõtu ellu kutsunud spetsiaalselt Eesti-Läti orienteerumisliigat silmas pidades ning täitmaks kesksuvise orienteerumiskalendri lünka.

Eesti orienteerumisliidu juhatuse esimehe Sixten Silla sõnul teeb Teringi maastikukaitsealal peetavatel võistlustel kaasa Eesti ja Läti paremik, ent tippude kõrval on oodatud teisedki huvilised. Neil avaneb võimalus spetsialistide juhendamisel orienteerumisega tutvust sobitada.

Korraldajate kinnitust mööda peaks Läti piiri äärne maastik pakkuma reljeefi ja läbitavuse poolest osalejatele elamusi.

Homme algab orienteerumine kell 13 eraldistardist lühirajavõistlusega, pühapäeval kell 10 läheb mõõduvõtuks eraldistardiga tavarajal. Võistluskeskus ning stardi- ja finišiala on Lilli loodusmaja juures.

Osavõtust on teada andnud 330 orienteerujat. Osalejaid on kuuest riigist ning võisteldakse 40 klassis: noorimad on seitsmeaastased, vanimad üle 75.
Eesti orienteerumisliidu juhatuse esimees kutsus kõiki Viljandimaa spordi- ja liikumishuvilisi Lilli.

Homme kell 12 ja pühapäeval kell 9.30 tehakse algajatele orienteerumise lühitutvustus ning lastakse neil võistluskeskuses läbida väike rada. «See on lühike ja tehniliselt lihtne ning sobib just algajatele,» teatas Sixten Sild.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles