Digipööre puudutab rohkem kui pooli televaatajaid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Digi TV
Digi TV Foto: Kanal2

Elektroonilise side seaduse muutmise seaduse eelnõu järgi peaksid Eesti kaabeltelevisiooni võrgud hakkama tuleva aasta 1. septembrist edastama üksnes digisignaali. See puudutab enam kui pooli televaatajaid.

Eestis on umbes 570 000 telekodu ja nendest 51 protsenti vaatab analoog-kaabeltelevisiooni, ütles BNS-ile majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi pressiesindaja Piret Pärn. Digitelevisiooni jälgib Pärna jutu järgi kaabli kaudu neli-viis protsenti televaatajaid.

Kaabeltelevisioonis digilevile ülemineku kuupäev on kirjas elektroonilise side seaduse muutmise seaduse eelnõus, mille riigikogu peab veel kinnitama. «Et tegu on eelnõuga, ei saa praegu öelda, et tuleva aasta 1. septembril kindlasti üle minnakse,» ütles Pärn.

Digiboksi soetada ei ole Pärna sõnul alati vaja, sest kui teleril on kaabli kaudu leviva digitelevisiooni ehk DVB-C tugi, piisab teenusepakkuja kaardist, mis tuleb paigutada vastavasse pessa.

Mullu 1. juulil lõpetasid kõik Eesti telesaatjad analoogtelevisiooni edastamise ning teleprogramme näeb tavaantenni kaudu ainult digitaalsena ehk DVB-T standardi järgi. Kõik, kes võtsid telepilti vastu tavaantenniga ning nägid üksnes kolme Eesti telekanalit, pidid seetõttu soetama digiboksi või sisseehitatud digiboksiga teleri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles