Advokaat Albi saatus selgub lähinädalatel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Advokatuur ootab enne vandeadvokaat Toomas Albi saatuse üle otsustamist riigikohtu seisukohta tema kaitsja kassatsioonkaebuse menetlemise osas. See peaks selguma lähematel nädalatel.

«Meie teada on riigikohtus menetlusse võtmise otsustamise ootel Toomas Albi kaitsja uus kassatsioonkaebus koos edasikaebe tähtaja ennistamise taotlusega,» selgitas advokatuuri esimees Toomas Vaher. «Kuni riigikohus pole otsustanud kaebuse menetlusse võtmist, ei ole Toomas Albi kriminaalasjas edasikaebamise võimalused ammendunud.»

Advokatuuri juhatus ootab Toomas Albi küsimuse lahendamiseks seega riigikohtu seisukohta. «Menetlusse võtmise küsimus peaks selguma lähinädalatel,» prognoosis Vaher.

Pärnu maakohus mõistis jaanuari keskel Albi süüdi teist isikut valekaebuse esitamisele ja valeütluste andmisele kihutamises, millega kaasnes tõendite kunstlik loomine, ning karistas teda kümnekuulise tingimisi vangistusega kolmeaastase katseajaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles