Vene linnade kultuurijuhid käisid Viljandis õppimas

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene linnade kultuurijuhid Viljandi raekojas.
Vene linnade kultuurijuhid Viljandi raekojas. Foto: Eha Moosel

Neljapäeval käisid Viljandis Pihkva, Kingissepa ja Veliki Novgorodi kultuurijuhid, keda huvitasid siinsete hansapäevade korraldamise põhimõtted ja kogemused.

Külalised kohtusid hansapäevade korraldajate, linnapea ja linnavalitsuse ametnikega. Lisaks imetlesid nad veetornist linna panoraami, jalutasid ringi vanalinnas ning tutvusid Eesti pärimusmuusika keskuse tööga ja festivali ettevalmistamisega.

Viljandi linnavalitsuse avalike suhete ja turismiameti juhataja Krista Kulli sõnul tundsid vene kultuurikorraldajad elavat huvi linna eelarve ja kultuurisündmuste korraldusmeeskondade töö üle, samuti esitati küsimusi linna majutusettevõtete ja vaatamisväärsuste kohta.

Veliki Novgorodi linnavalitsuse kultuurijuht Vladimir Orlov ütles, et Viljandit kui hansalinna Venemaal juba tuntakse. «Meil polnud aga aimu, et väikeses Viljandis on juba 20 aastat järjest hansapäevi korraldatud,» sõnas ta.

Vladimir Orlov tunnustas Viljandi linnajuhte oskuse eest kultuuriväärtusi esile tõsta. «Oleme väga huvitatud koostööst veesõidukite paraadi korraldamisel. Ootame sinna ka Viljandi järvel seilavat kalepurjekat Liisu,» lausus ta.

Venemaal on 13 hansalinna. «Pärast tänast kohtumist on oluline nendega kontakte hoida ja süvendada, et teha koostööd Vene hansahuviliste siiatoomiseks,» võttis Krista Kull kokku poolepäevase kohtumise vene kultuurijuhtide ja -korraldajatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles