Vilma veskikivi jõudis uude koju

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vilma kivi leidis uue kodu Haabneemes.
Vilma kivi leidis uue kodu Haabneemes. Foto: Arnold Kimber

Aastaid Viljandis leivakombinaadi ees seisnud veskikivi jõudis hiljuti Vilma endise suuromaniku Arnold Kimberi koduaeda Haabneemes.

Vanas leivakombinaadis lõpetati leivategu juba aastaid tagasi ning praegu tegutseb hoone ühes nurgas hamburgereid pakkuv söögikoht ning ülejäänud maja seisab tühjana.

«Kardan, et uus omanik, kes ta ka poleks, võib kivi prügimäele viia,» põhjendas Kimber rahnu asukohavahetust. Kivi, millel seisav ettevõtte nimi ja asutamisaasta 1991, viis Kimber Viljandist ära oma kulul ja see leidis koha Kimberi aias kõrge Eesti lipu masti juures.

«See on siin mulle mälestuseks ja ka teised Vilma töötajad, kes külla tulevad, saavad seda näha,» ütles Kimber.

Endine leivakombinaadi juht rääkis, et oli otsustanud veskikivi ära tuua juba siis, kui firma hakkas Oliver Kruuda juhtimisel allamäge minema.

Arnold Kimber müüs 2004. aastal aktsiate kontrollpaki Oliver Kruuda Kalevi kommivabrikule. Praeguseks ei ole Vilmast enam midagi järel. Viimasena lõppes läinud aastal jahutootmine ja uksed sulges Vilma kaupluse nime all tuntud Kalevi šokolaadipood.
 

Copy
Tagasi üles