Ameerika ekspert räägib e-valimistest

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Toobal
Priit Toobal Foto: Elmo Riig

Tallinna linnavalitsus korraldab täna Viljandis loengu «E-valimisteks ei ole aeg veel küps», kus astub üles USA tuntud IT turvalisuse ekspert Barbara Simons.

Keskerakonna peasekretär Priit Toobal, kes «Sakalale» osalemiseks kutse läkitas, ütles, et kindlasti pole tegu partei üritusega. «Erakonna raha pole sinna sentigi läinud, muid rahastamisega seotud küsimusi ma kommenteerida ei oska.»

Toobal täpsustas, et ehkki kutsel seisab korraldajana Tallinna linn, on tegu omavalitsuste foorumi üritusega. «See teema puudutab kõiki omavalitsusi,» põhjendas ta, miks pealinn oma ettevõtmisega Viljandimaale tuleb.

Omavalitsusfoorumeid hakati Tallinna linnavalitsuse eestvõttel korraldama 2009. aasta märtsis ning kõnealune on järjekorras seitsmes.

Ka aprillis peetud kokkusaamisel räägiti e-valimistest ning toona näidati videomontaaži professor Barbara Simonsi esinemistest.

Eile saabus ekspert Eestisse. Ta esitles Tallinna raekojas äsja ilmunud raamatut «Tänane internet ei ole e-valimisteks valmis» ja pidas samal teemal loengu.

Täna astub Simons üles pärimusmuusika aidas. Priit Toobal kummutas oletuse, et tegemist on niinimetatud suvetuuriga, sest Viljandis esinemine jääb sedapuhku eksperdi ainsaks etteasteks väljaspool Tallinna.

«Varem on omavalitsusfoorumi üritusi korraldatud Kagu-Eestis, seekord otsustasime Lõuna-Eesti kasuks,» selgitas Toobal. Ta väitis, et mingit kindlat sihtgruppi loengule ei oodata ning huviväärset peaks leiduma kõigile east ja elualast sõltumata. «Minu teada ei räägi Barbara Simons ainult e-valimistest, vaid internetiga seotud riskidest laiemalt,» toonitas Toobal.

Kõik kuulajad saavad kingituseks kõneleja raamatu.

Keskerakonna peasekretäri sõnul tekkis korraldajatel mõte teha koostööd tuntud IT-spetsialistiga tänu tolle meeldejäävale esinemisele Euroopa Komisjonis.

Barbara Simons on saanud doktorikraadi California Berkeley ülikoolis ja töötanud IBM-i uuringute osakonnas. Ta on pärjatud mitme arvutivaldkonna auhinnaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles