Päevakangelaseks tõusis Rommi Pukk

, autospordihuviline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finaalsõidu eelviimases kurvis kihutas lätlane Ilgonis Kruminš (4) vastu rajapiireteks seatud rehve ning kogu võistluse jooksul tema selja taga olnud Rommi Pukk pääses mööda.
AIVAR KALJUSAAR
Finaalsõidu eelviimases kurvis kihutas lätlane Ilgonis Kruminš (4) vastu rajapiireteks seatud rehve ning kogu võistluse jooksul tema selja taga olnud Rommi Pukk pääses mööda. AIVAR KALJUSAAR Foto: Aivar Kaljusaar

Laupäeval sõideti Põltsamaa külje all asuval Piiroja krossirajal Eesti rallikrossi meistrivõistluste kolmas etapp, kus viljandlane Rommi Pukk pidas tulise heitluse lätlasest konkurendiga.

Tagaveoliste autode klassi muutsid põnevaks kaks sõitjat: meistrivõistluste liider Rommi Pukk Viljandist ja külalisvõistleja Ilgonis Kruminš Lätist. Mõlemad võistlesid BMW-ga, kuid lõunanaabri autol oli sadakond hobujõudu rohkem kui Puki omal. Selle eelise kasutas Kruminš osavalt ära: suurem võimsus andis talle stardis
eelise.

Võimsuse vastu aitas õnn

Kahes esimeses eelsõidus juhtis targalt sõitnud Ilgonis Kruminš stardist finišini. Esimene lootuskiir temast finaalis jagu saada tekkis kolmandas eelsõidus, kui lätlase juhitud BMW kaldus finišieelses kurvis ideaaltrajektoorist välja pehmele pinnasele. Rommi Pukk kasutas selle kohe ära ja võitis sõidu.

Enne finaalsõitu oli Puki olukord üsna keeruline. «Mida teha, et Kruminšist jagu saada? Lätlane sõidab hästi ja kindla peale,» muretses Pukk. Finaal­sõit algaski arvatult ja rivaal haaras liidripositsiooni.

Nõnda kestis viimase ringi eelviimase kurvini. Siis eessõitja eksis, sõitis sisekurvis vastu rehve ning jäi rajale risti. Selle olukorra kasutasid peale Puki ära veel kaks võistlejat ja jätsid Kruminši neljandaks.

Hetkel, kui rivaal eksis ja Pukk möödus, pääsesid valla pealtvaatajate rõõmuhõisked. «Tundsin, et mu õlgadelt langes raske koorem. Kruminši puhta sõidu korral poleks ma mööda saanud, sest Põltsamaa rajal on see raske,» ütles sõidu võitja, meistrivõistluste liider Rommi Pukk.

Ilgonis Kruminš ei olnud finaalsõidu järel sugugi löödud. «Huvitav oli siin võistelda. See oli ikkagi teie meistrivõistluste etapp ja olen rahul, et esikolmikusse pääsesid eestlased,» ütles Kruminš.

Autode kohta arvas lõunanaaber, et ehkki tema sõidukil on rohkem hobujõude, on see kolmsada kilo raskem ning sestap on võistlusvahendid üsna võrdsed.

Põltsamaal meistrivõistlustel neljandaks tulnud Andrus Karu on samal kohal ka sarja arvestuses. Enne finaali asjad pakkinud Kevo Kärp sai kuuenda koha punktid ning on sarjas viies.

Ligur valitses oma klassis

Klassis Division 1A olid stardis kolm võrdset meest: Jaanus Ligur, Arvo Kask ja Andre Kurg. Teises eelsõidus tuli Liguril küll tunnistada Kure paremust, kuid finaalis ta teistele võimalust ei andnud.

Otsustavas sõidus jõudis ta kohe võistlejate rivi etteotsa, tegi vahe sisse ning lõpetas esimesena. «Eelsõidus ei saanud ma ühes stardis kohalt nii kiiresti kui vaja ja Kurg läks ette. Rajal on vähe möödumisvõimalusi ja nii ta esimeseks tuligi,» rääkis Jaanus Ligur.

Põltsamaal saadud võiduga tõusis Ligur meistrivõistluste liidriks. Selle etapi neljandana lõpetanud Sander Palmiste on samal kohal ka kokkuvõttes ning sarjas viiendat positsiooni hoidev Sander Roosimaa oli Põltsamaal seitsmes.

Division 1 klassis keeras Denes Truu teise eelsõidu teisel ringil auto üle katuse, kuid tuli kokkuvõttes ikkagi kuuendaks. Sarjas hoiab ta viiendat kohta.

Noorte arvestuses rajal käinud Andre Teder lõpetas võistluse teise kohaga ja on samal kohal ka üldarvestuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles