Viljandi ootab preemiate väljaandmiseks ettepanekuid

Sakala
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Linnavalitsus ootab 31. detsembrini linnakodanike, asutuste ja muude ühenduste põhjendatud ettepanekuid 2008. aasta preemiate väljaandmiseks.


Viljandi haridus- ja kultuuriameti peaspetsialisti Ivi Lillepuu sõnul võib juba praegu öelda, et käesolev aasta on Viljandile hea olnud.

«Juubeliaastasse kogunes palju kauneid hetki, erakordseid sündmusi, uusi algusi ja palju-palju tublisid tegusid,» lausus Lillepuu. «Aasta lõppedes on aeg parimatest parimad välja noppida, tänades ja tunnustades neid traditsiooniliste Viljandi aastapreemiatega.»

Kui elutöö preemia puhul on tähtis aastatepikkune kõrgelt hinnatud tegevus, siis kõigi teiste preemiate määramisel lähtutakse aasta jooksul tooni andnud kordaminekutest.

Ettepanekuid võib esitada vormikohasel blanketil, mille leiab linna koduleheküljelt, paberkandjal linnavalitsuse dokumentide avariiulilt, kultuurimaja ja spordikeskuse infolaudadelt, või vabas vormis.

Preemiad antakse kätte Eesti Vabariigi 91. aastapäevale pühendatud kontsertaktusel 24. veebruaril. Elutöö preemia ja aastapreemiaga kaasneb Viljandi teenetemärk. Kõigi premeeritute nimed kantakse linna auraamatusse.

Elutöö preemia määratakse inimesele, kelle aastatepikkust tegevust on avalikkus kõrgelt hinnanud ja kelle elutöö on positiivselt mõjutanud Viljandi arengut. Igal aastal määratakse üks preemia suuruses 25 000 krooni.

Aastapreemia määratakse tunnustusena teo või saavutuse eest, mis on kalendriaasta jooksul olnud Viljandile olulise tähtsusega. Preemia suurus on 15 000 krooni.

Kolm kultuuri- ja spordipreemiat antakse Viljandis tegutsevale füüsilisele või juriidilisele isikule või muule ühendusele väljapaistva tegevuse eest 2008. aastal kultuuri edendamisel või saavutuste eest spordi vallas. Iga preemia suurus on 10 000 krooni.

Aasta noore preemia määratakse Viljandi noorele vanuses 7-26 aastat või Viljandis tegutsevale noortekollektiivile, kelle töö, tegevus või saavutused kalendriaasta jooksul on olnud teistele linna noortele eeskujuks ning motivatsiooniks. Noortevolikogu arutab kandidatuurid läbi ja esitab oma ettepaneku linnavolikogule kinnitamiseks. Preemia suurus on 10 000 krooni.

Laste- ja noortesõbraliku ettevõtte tiitel antakse ettevõttele, mille asukoht või üks põhitegevuse koht on Viljandi ning mille tegevus on kalendriaasta jooksul aidanud kaasa linna laste ja noorte eluolu parandamisele. Ka selle tunnustuse puhul teeb valiku noortevolikogu.

Tänavu sai elutöö preemia Helgi Kaldma. 2007. aasta tegevuse ja saavutuste eest said aastapreemia perekond Hendrikson, kultuuri- ja spordipreemiad Alo Kuslap, Urve Tamm ja Priit Pangsepp, teatripreemia Altmar Looris, aasta noore preemia Kaja Hirv ning laste- ja noortesõbralikuks ettevõtteks tunnistati osaühing Viljandi Õhumeister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles