Proovikontsert läks täismajale

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hortus Musicus mängis Tõnis Mäe lugusid ja Tõnis Mägi laulis keskaegseid viise.
Hortus Musicus mängis Tõnis Mäe lugusid ja Tõnis Mägi laulis keskaegseid viise. Foto: Peeter Kümmel

Teisipäeva õhtul Viljandi vanamuusika festivali avanud Hortus Musicus koos Tõnis Mäega tõi Viljandi Jaani kirikusse täismaja ning aplaus ei tahtnud pärast kontserti kuidagi vaibuda.


Korraldajate kinnitust mööda algas festival tõepoolest hästi.

«Olen korduvalt öelnud, et inimeste hirm vanamuusika kui millegi keerulise ja elitaarse ees hakkab hajuma,» oli festivali korraldaja Aivar Trallmann rahul. «Esimene kontsert läks väga hästi ja loodetavasti julgustab see kuulama tulema ka järgmisi.»

Tõnis Mägi on öelnud, et mõte Hortus Musicusega koostööd teha hakkas küpsema juba ammu ning see annab loomingule absoluutselt teise mõõtme. Teisipäeval kuulis neid esimest korda ühisel kontserdil.

«See koostöö sai tegelikult alguse vanamuusika festivali kunstilise juhi Neeme Punderi, Andres Mustoneni ja Tõni Mägi juhuslikust kohtumisest,» selgitas Trallmann. Tema sõnul andis proovikontsert muusikutele kinnitust, et neil tasub ühiselt jätkata. «Sellist lõpuaplausi, kus publik püsti seisab, oleme kontsertidel viimasel ajal harva kogenud.»

Täna esineb festivalil Voces Musicales Risto Joosti juhatusel ning samal kontserdil astub üles National

Youth Fanfare Orchestra brasskvintett Hollandist.

Pärimusmuusika aidas toimuval öökontserdil räägitakse aga Charlie Chaplinist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles