Ilmus Harry Männili elulugu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäeval ilmus väliseestlasest ärimehe Harry Männili elulooraamat.


Selle autoril Olev Remsul oli tänu isiklikule tutvusele võimalik Männiliga põhjalikumalt vestelda ning kasutada temalt saadud materjale, teatas raamatu avaldanud kirjastus Tänapäev BNS-ile.

Teos annab ülevaate Männilist, kes jõudis Saksa okupatsiooni ajal töötada poliitilises politseis, ehitada üles suured firmad Lõuna-Ameerikas ning koguda raha, kunsti, tutvusi ja vaenlasi. Kirjastuse Tänapäev teatel ei ole raamat kiidulaul ärimehele ega tema avalik ristilöömine sõjaaegse tegevuse pärast, mis tegi Männilist natsiküttide sihtmärgi.

Harry Männil suri mullu 11. jaanuaril Costa Rica pealinnas San Joses. Ta sündis 17. mail 1920 Tallinnas, lõpetas Gustav Adolfi gümnaasiumi ja õppis enne kodumaalt lahkumist Tartu ülikoolis. 1943. aastal läks ta Soome, 1946. aastast aga elas Venezuelas.

Männil juhtis aastaid Venezuela üht suuremat ettevõtet ACO-Group. Talle kuulus suur kunstikogu, eriti hinnatud oli tema Kolumbuse-eelse kunsti kogu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles