Viljandi maavanem otsib perearsti

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perearst Agnes Leesmäe
Perearst Agnes Leesmäe Foto: Elmo Riig / Sakala

Perearst Agnes Leesmäe pensionile siirdumise tõttu kuulutas Viljandi maavanem välja konkursi uue perearsti leidmiseks, kes hakkaks ravima Viljandi linna ning Pärsti ja Saarepeedi valla inimesi.

«Konkursi väljakuulutamine on tingitud sellest, et kauaaegne perearst Agnes Leesmäe siirdub sügisel pensionile,» selgitas Viljandi maavalitsuse sotsiaalala peaspetsialist Luule Vitsur. Agnes Leesmäe on laste- ja perearstina töötanud üle 40 aasta.

Konkursi teel praksise saanud arsti ülesanne on perearstiabi osutamine määratud teeninduspiirkonnas ja asukohaga Viljandi linnas. Nimistu suurus oli eelmise aasta viimase päeva seisuga 1737 inimest.

«Uuel perearstil peab olema võimalik alustada praktiseerimist hiljemalt 1. oktoobrist. Mõistagi peab tal olema ka perearsti kvalifikatsioon ja õigus töötada Eesti Vabariigis arstina,» ütles Vitsur.

Täpsemat infot konkursi kohta saab Viljandi maavalitsuse veebilehelt.

Avaldusi konkursil osalemiseks ootab maavalitsus perearstidelt kuni 12. augustini. Kandideerijal tuleb esitada avaldus, milles tuleb ära märkida oma kontaktandmed (postiaadress, telefon, e-post); motivatsioonikiri; perearsti kvalifikatsiooni tõendavate dokumendid, Terviseameti registreerimistõendi ärakirjad ning CV.

Vajalikud dokumendid tuleb saata kinnises ümbrikus Viljandi maavanema nimele aadressil: Viljandi Maavalitsus, Vabaduse plats 2, 71020 Viljandi või esitada digitaalselt e-postiaadressil info@viljandimaa.ee.

Konkursi vestlusvoor on Viljandi maavalitsuses. Toimumise aeg teatatakse kandideerijatele täiendavalt.

Viljandimaal on moodustatud 31 perearsti nimistut. Kõigil neil on praegu kas oma arst või asendusarst olemas. Viimati asusid ametisse kaks perearsti asendusarsti tänavu juunis, kui kaks Viljandis praksist omavat perearsti jäid lapsehoolduspuhkusele. Nende tööpiirkonnaks on samuti Viljandi linn ning Pärsti ja Saarepeedi vald.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles