Suurmeister aitab noortel sihile jõuda

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laskja Kairi Heinsoo omandab treenerikogemusi ning aitab Viljandimaa noort klubi käima tõmmata.
Laskja Kairi Heinsoo omandab treenerikogemusi ning aitab Viljandimaa noort klubi käima tõmmata. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandis juba kümneid aastad üksinda edukalt laskesportlasi vorminud Ellen Kangilaski on saanud endale abilise: oma kunagise õpilase Kairi Heinsoo.


Treeneriks Kairi Heinsoo end veel ei nimeta, pigem abiliseks või abitreeneriks.


«Et treeneriks saada, tuleb mul veel väga palju õppida,» nendib ta ning tunnistab, et Ellen Kangilaski kõrval on seda kerge teha.



Kairi Heinsoo on läbinud ka treenerite koolituse esimese astme ning töötab praegu paari kuu eest moodustatud Viljandi laskespordiklubi juhendajana ühiskondlikus korras või nagu ta ise ütleb, vabatahtlikuna.



Eelkõige tegeleb Kairi Heinsoo Janika Braueri ja Tarmo Pärnakuga ning lähim suur ülesanne on nende edukas esinemine veebruaris aset leidvatel Euroopa meistrivõistlustel.



«Ei saa öelda, et mina nende noorte treener olen, sest suure töö on ära teinud ikka Ellen. Mina juhendan ja aitan neid praegu klubi juures,» räägib ta.



Seda, et tal on võimalik juhendada juba välja kujunenud ning korralikke tulemusi näidanud sportlasi, peab Kairi Heinsoo suureks eeliseks.



«Ega ma päris noortega vist veel hakkama saakski, aga püüan tasapisi Ellenit kõrvalt jälgides ka neid oskusi omandada,» lausub ta.



Seniajani Eesti noorterekordit 40 lasuga õhkpüstoliharjutuses oma valduses hoidev Kairi Heinsoo — rekorditabelis on tulemus 382 silma küll tema neiupõlvenimel Juurak — on häid tulemusi saavutanud ka täiskasvanute seas ning täitnud suurmeistri normi.



Oma saavutustest märkimisväärseimaks peab ta sõjaväelaste maailmameistrivõistlustel saavutatud teist kohta, ent esimese kümne hulka on ta jõudnud ka Euroopa meistrivõistlustel nii individuaalses kui võistkondlikus arvestuses.



«Eks sportlaste karjäär käi ikka lainetena: aktiivsele harjutamisele järgneb puhkus. Minul on praegu puhkus,» annab Kairi Heinsoo mõista, et kavatseb end veel ka sportlasena tõsises konkurentsis proovile panna, ning lisab täpsustuseks, et Eesti võistlustel on ta siiski osalenud. «Suvel peetud Eesti meistrivõistlustel olin teine.»



Eelkõige on Kairi Heinsoo praegu juhendaja rollis.



«Kutsun kõiki endisi laskesportlasi oma kunagist lemmikala taas proovima tulema. Varem polnud see juhendaja puudumisel võimalik, nüüd on aga reaalsus,» räägib ta.



Treener Ellen Kangilaski tunnistab, et tema kunagised õpilased on kogu aeg tiirus käimise vastu huvi tundnud, ent ajapuudusel pole tal olnud võimalik nendega tegelda.



«Nii et kel huvi, võtke meiega ühendust ja tulge kätt proovima!» kutsus ka tema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles