Jalakäijad ootavad tee parandamist

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reinu tee jalgrattarada on saanud hiljuti uued eredad tähised, kuid jalakäijate tee on sellises olukorras, et kõndijad on sunnitud sealt vahepeal kõrvale astuma.
Reinu tee jalgrattarada on saanud hiljuti uued eredad tähised, kuid jalakäijate tee on sellises olukorras, et kõndijad on sunnitud sealt vahepeal kõrvale astuma. Foto: Liisi Seil

Viljandis Riia maanteelt Hariduse tänavale viiv Reinu tee lõik on suve algul saanud korralikud jalgrattatee tähised, kuid kõnnitee selle kõrval on nii kehvas seisukorras, et paneb Männimäelt kesklinna kõndivad jalakäijad koperdama.

«See kollaste mütastega tähistatud autotee on ehk präänikut väärt,» kirjutas «Sakalale» üks lehelugeja, kes seda teed pidi igal hommikul tööle kõnnib. «Neoonvärvidega tähistatud jalgrattatee hakkab ka silma, isegi üles-alla sõidusuunad on märgistatud, aga jalakäijate peale pole üldse mõeldud: sealne kõnnitee on igahommikune katsumus.»

Kirjutaja sõnul nõuab jalga nikastamata mäest alla jõudmine parasjagu osavust: tee on tõusnud, vajunud, pragunenud ja murenenud. «Huvitav, kas sellega ka kunagi midagi ette võetakse?» küsis ta.

Viljandi majandusameti juhataja Reevo Maidla sõnul teavad linnajuhid, et Reinu tee jalakäijate osa on amortiseerunud. «Selle korrastamine on meil kindlasti plaanis,» lausus ta.

Linnavalitsuse teede spetsialist Harry Mägi lisas, et kõnnitee parandatakse ära, kuid konkreetset tärminit ta veel öelda ei osanud.

«See, kas mainitud tee jõutakse korda teha tänavu või järgmisel aastal, sõltub kõik finantsidest. Tegemist on üsna pika lõiguga, mis nõuab piisavalt aega ja raha,» selgitas ta.

«Aga loomulikult on see väga vajalik lõik, mis on ühe linnaosa jalakäijate ühendustee kesklinnaga,» jätkas Mägi. «Kui hästi läheb, saame sellega tegelda juba käesoleval aastal. Eks ilusate uuenduste kõrval torka amortiseerunud kõnnitee eriti teravalt silma.»

Spetsialist lausus, et kõnealuse tänava sõidutee vajab samuti remonti, ent selleks tänavu raha ei jätku. «Kuid usun, et järgmisel aastal saame selle lõigu korda,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles