Parkimise korraldajad teevad Vabaduse platsil turistidele ruumi

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmapäeva keskpäeval olid Vabaduse platsil hõivatud pooled parkimiskohad.
Kolmapäeva keskpäeval olid Vabaduse platsil hõivatud pooled parkimiskohad. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Täna autoga Viljandis Vabaduse platsile keerates tuleb juhil tähele panna, et vabast parklast on üleöö saanud tasulise parkimise ala.

Linna üks suuremaid parklaid on tasuline 30. septembrini. Autot saab seal hoida sama korra järgi nagu mujal kesklinnas: esimesed kaks tundi on parkimiskella kasutajale tasuta.

Enne kui volikogu otsustas tasulise parkimisala piire Vabaduse platsi arvelt muuta, põhjendas Viljandi linnapea Loit Kivistik muudatuse vajadust asjaoluga, et plats on päeval parkivaid autosid täis. Suur osa neist on linnapea andmete järgi maavalitsusele kuuluvates hoonetes töötavate inimeste sõidukid.

Viljandi maavalitsuse haldusjuht Arvi Lohu nentis, et plats on päeval küll autosid täis, kuid tema hinnangul pole seal eriti raske vaba kohta leida. Lohu kinnitust mööda pole need maavalitsuse töötajad, kes terveks päevaks kohti hõivavad.

«Meie töötajad panevad oma autod maja taha,» kinnitas ta. «Vaid viis või kuus neist hoiavad autot maja ees.» Samas arvas Lohu, et peaaegu pooled autod, mis tööpäeviti maavalitsuse majade ees seisavad, jäetakse sinna terveks päevaks.

Viljandi linnavalitsuses liikluse korraldamisega tegeleva Harry Mägi sõnul loodetakse Vabaduse platsil tasulise parkimisega teha ruumi turistidele ning seetõttu kehtib homme algav kord septembri lõpuni. Siis saab auto platsile taas tasuta jätta. Tasuliseks muutub parkijatele ka Vabaduse platsilt kindral Laidoneri monumendini ulatuv allee.

Tasuta saab homsest parkida aga linnavalitsuse hoonete ümbruses. Nii näiteks võib oma auto parkimiskellata terveks päevaks jätta Laidoneri platsile, Linnu tänavale ning Oru tänava sellele osale, mis jääb Lossi ja Linnu tänava vahele.

Otsust põhjendas linnapea kuu aja eest asjaoluga, et nendel tänavatel turistid üldjuhul ei pargi. Samuti avaldas ta toona lootust, et selle otsuse järel vabaneb parkimiskohti vanalinna äride ees, sest need, kes praegu käivad päeva jooksul Lossi tänaval parkimiskella edasi keeramas, jätavad auto siis näiteks Oru tänava äärde.

Viljandis saab autojuht kesklinnas sõidukit tasuta hoida kaks tundi, kui ta fikseerib parkimise algusaja. Seejärel maksab tund aega parkimist 30 senti. Kui parkimiskella pole autos nähtavale kohale pandud või auto on tasulises tsoonis olnud üle kahe tunni, määrab kontroll viivistasu 7.60 eurot.

Sellest aastast korraldab Viljandis parkimist aktsiaselts Ühisteenused, kelle kontrolör liigub pidevalt linnatänavatel.

Abilinnapea Rein Triisa kinnitusel on tänavu viivistasusid juhtidele välja kirjutatud rohkem kui mullu, kuid täpseid andmeid linnavalitsuses ametnike puhkuste tõttu ei ole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles