Akadeemia alustab uute õppekavadega

Kristi Karro
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavu võetakse õppureid Tartu ülikooli esimest korda paremusjärjestuse alusel, mitte lävendipõhiselt nagu varasematel aastatel. Uus süsteem rakendub ka Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemias.

Kultuuriakadeemia õppetalituse juhataja Margit Simenson ütles, et vastuvõttu uus süsteem Viljandis sisuliselt ei mõjuta, sest erialakatsete järel moodustatud pingerida oli osa lävendist.

Küll aga on muudatusi õppekavades. Rakenduskõrgharidusõppes on juurde tulnud rahvuslik metallitöö ning magistriõppes pärandtehnoloogia ning virtuaalkeskkondade loomine ja arendus.

Esimest korda on magistriõppes pärimusmuusika ühisõppekava Eesti muusika- ja teatriakadeemiaga ning muusika ja filmikunsti helitehnoloogia ühisõppekava Tallinna ülikooli Balti filmi- ja meediakooliga.

Sel aastal oli vastuvõtt filmiheli suunal, kus põhiline osa õppetööst leiab aset Tallinnas. Järgmisel aastal saab aga astuda muusikaheli suunale, kus õpe käib Viljandis. «Ühisõppekava laiendab üliõpilase võimalusi: mõlemast koolist saadakse parim,» lausus Simenson.

Varasematel aastatel on tema sõnul olnud populaarsemad õppekavad kultuurikorraldus ja teatrikunst.

Kuhu on sel aastal kõige tihedam konkurss, on praegu vara öelda, sest avalduste vastuvõtt veel kestab. Eile lõunaks oli esitatud üle kahesaja avalduse. «Ootame põnevusega, kui suurt huvi äratavad meie uued magistriõppekavad,» ütles Simenson.

Internetis ja paberil saab avaldusi esitada 8. juulini, paberavalduste vastuvõtt algab 4. juulil. Lisainfot pakub akadeemia aadressil sisseastuja.kultuur.edu.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles