Repliik: Võõras muru

Gert Kiiler
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Kiiler
Gert Kiiler Foto: Elmo Riig / Sakala

Mõni aeg tagasi otsustas riigikohus tunnistada kehtetuks Tartu linna määruse, mis kohustas teeäärsete kinnistute omanikke ja valdajaid hooldama lisaks kõnniteele sõiduteeäärseid haljasribasid.

See otsus puudutab ka Viljandit, kus nende alade korrashoid on seni samuti olnud kinnistuomanike ülesanne.

Viljandi linnavalitsus alles hindab uut olukorda, kuid on juba öelnud, et linnal kõnealuste haljasribade hooldamiseks raha ei ole. Pigem loodavad võimud, et inimesed nende eest edasi hoolitsevad. Ilmselt teen seda minagi, sest kes see ikka tahab elada korratuses ning ega see väike liigutamine mul tükki küljest võta.

Küll teeb mulle tuska see, et hooldamise käigus tekkiv rämps tuleb panna isiklikku prügikasti, kuhu niigi tohib aia- ja hooldusjäätmeid poetada jaopärast. Kui väljastpoolt krunti tulevad jäätmed oma osa annavad, saan sinna panna veel vähem oma aia prahti.

Ma ei tea, mis on lahendus, kuid narr on olukord, kus ühelt poolt arvatakse, et küll asjad lahenevad iseenesest, aga teisalt nõutakse inimestelt protsendi pealt teatud reeglitest kinnipidamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles