Kultuurimaja hakkab remontima Silindia

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi kultuurimaja suleti remondiks eelmise aasta mais.
Viljandi kultuurimaja suleti remondiks eelmise aasta mais. Foto: Elmo Riig / Sakala

Vaid paar päeva enne tähtaja langemist valis Viljandi linnavalitsus kultuurimaja remontijaks kohaliku ehitusfirma Silindia, kes küsib töö eest 1,79 miljonit eurot.


Ehitusfirmad tegid oma pakkumise linnale aprilli algul, kuid rahanappuse tõttu riigihanke võitja valimine venis. Selle nädala lõpul oleks pakkumiste tähtaeg lõppenud ning seega tegid linnajuhid otsuse valida ehitajaks Silindia.

Kui võitjat poleks sel nädalal välja kuulutatud, oleks riigihange muutunud kehtetuks ja kogu protsessiga oleks tulnud otsast alata.

Kui aasta tagasi lootis linn, et peab lisaks eurotoetusena tulevale miljonile eurole omalt poolt panustama 180 000 euroga, siis nüüd tuleb euroabile lisada 795 000 eurot.

Vajaliku raha loodab linn leida 350 000 euro peale hinnatud tervisekeskuse müügist ning sellest, et muudeti Riigi Kinnisvara aktsiaseltsiga sõlmitud rendilepingut ja uus kokkulepe säästab linnale pisut eurosid.

Kultuurimaja remont on Viljandis veninud juba enam kui aasta. 2010. aasta mai algul pandi maja uksed lukku, koondati inimesed ja teatati, et peatselt algab ehitus.

Ehitusfirmade esimesed hinnapakkumised osutusid aga 300 000 euro võrra suuremaks, kui raekojas oli loodetud, ning toonane linnavalitsus ei julgenud siis parimaks osutunud kohaliku ehitusfirma Silindia esitatud pakkumist vastu võtta.

Aasta jooksul tegi arhitekt Raivo Mändmaa ehitusprojekti tublisti lihtsamaks, kuid samal ajal kerkinud ehitushinnad andsid tulemuseks selle, et summa suurenes veel 300 000 euro võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles