Leiutajad kogunevad Karksi-Nuia

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Järgmise nädala algul koguneb Karksi-Nuia 22 Eesti noort leiutajat, et asuda oma ideedega päästma prügisse ja heitgaasidesse uppuvat virtuaallinna.

«Leiutajate suvekoolis käivad noored läbi kogu protsessi, mille idee peab läbima, enne kui leiutisest saab valmis toode,» rääkis suvekooli korraldaja Margit Lehis sihtasutusest Archimedes.

Õpilased teevad tutvust näiteks selliste tootmisprotsessi etappidega nagu tausta­uuring ja analüüs, prototüüpimine ning brändimine ja turundus.

Programm on üles ehitatud stsenaariumil põhinevale meeskonnamängule, mis kestab kogu suvekooli vältel ning mille käigus tuleb lahendada eri probleeme ja ülesandeid.

Loodetavasti õnnestub nutikatel õpilastel suvekooli lõpuks päästa prügisse ja heitgaasidesse uppuv Saastacity. Suvekool algab esmaspäeval ja lõpeb kolmapäeval.

Noorte leiutajate suvekool on sihtasutuse Archimedes ja Eesti disainikeskuse auhinnalaager parematele õpilasleiutajate võistlusel osalenud IV—IX klassi noortele. Suvekool leiab aset kolmandat korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles