Maalinäitus meenutab

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Meistri vaikelu
Robert Meistri vaikelu Foto: Erakogu

Kondase keskuses on 6. juulini võimalik vaadata Nuia keskkooli ning Jakobsoni-nimelise Viljandi I keskkooli õpetaja Robert Meistri õlimaalide näitust.

21. juunil 1921. aastal Leningradi oblastis raudteetöölise perre sündinud Robert Meister tuli pärast sõda Eestisse ja asus kaugõppe teel tudeerima Tallinna õpetajate instituudi vene keele osakonnas. Ta jätkas õpinguid Tallinna pedagoogilises instituudis, mille lõpetas kiitusega.

Maalimine oli üks Robert Meistri hobidest, millest isegi temaga kokku puutunud inimesed ei pruukinud tagasihoidliku iseloomu tõttu kuigi palju teada. Ta viljeles realistlikus laadis klassikalisi maaližanreid: maastikumaali, natüürmorti ja lillemaali.

Kunstiga hakkas ta tegelema juba varakult, saades innustust ja näpunäiteid Evald Okaselt, kes 1950. aastail veetis mõne suve koos perega Karksi-Nuias. Näitusel eksponeeritud 25 õlimaali pärinevad peamiselt aastaist 1974—1982.
Robert Meister suri 4. märtsil 1982. aastal Viljandis.

21. juunil kell 16 on kõik huvilised oodatud Kondase keskusesse Robert Meistri 90. sünniaastapäeva tähistama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles