Kuldar Asu murdis Jõgeval eakaaslased

, Tuleviku maadlusklubi president
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
11-aastane Kuldar Asu on alanud hooajal kaasa teinud juba neljal turniiril ning kõigil neist oma kehakaalus esikoha võitnud.
11-aastane Kuldar Asu on alanud hooajal kaasa teinud juba neljal turniiril ning kõigil neist oma kehakaalus esikoha võitnud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Nädala eest Jõgeval peetud Vooremaa auhinnavõistlustel kreeka-rooma maadluses saavutas viljandimaalastest ainsana esikoha noorteklassi kuuluv karksinuialane Kuldar Asu.


Tosina osavõtjaga kehakaalus alla 40 kg alustas 11-aastane Kuldar Asu 9:0 võiduga tapalase Georg Jakimaineni üle. Teises kohtumises seljatas ta väikemaarjalase Gert Aver­soni ning poolfinaalkohtumises alistas 9:0 märjamaalase Hans Veskimäe.



Finaalis pidi Karksi Nuia poisi seljavõitu tunnistama maadlusklubi Aberg esindaja Kert Kannela.


Kuldar Asu võit on eriti väärtuslik, kui mõelda sellele, et Viljandimaa maadlejad pole kreeka-rooma maadluse tuniiridel just sagedased osalejad ning meie maakonnas seda stiili peaaegu ei viljeldagi. Liiati oli tema võit ülekaalukas: ta ei loovutanud konkurentidele ainsatki tehnilist punkti.



Viljandi spordikooli treeneri Aarne Kõivu kinnitust mööda oli see Kuldar Asule tänavu juba neljas turniirivõit, hoolimata sellest, et maadlushooaeg on alles alanud.


Kuldar Asu isa Peeter Asu sõnul tuli turniirivõit Vooremaal ehk üllatusenagi — tegemist oli ju ikkagi kreeka-rooma maadlusega.



«Lootsin kõrget tulemust eelkõige tütar Kerlilt. Paraku vigastas tema kätt ning ei saanud naiste konkurentsis kaasa teha,» kõneles ta.



Ka Peeter Asu teised lapsed Kaimar ja Kairi Asu ei suutnud Vooremaal end kahjuks paremate sekka murda.



Niisugune perekondlik turniirist osavõtt pole Asudele midagi erilist. Nagu ütles isa Peeter Asu, on võistlus mitu korda väärtuslikum kogemus kui treening. Pealegi on Karksi-Nuias treeningutingimused nigelavõitu.



Enamjaolt Peeter Asu juhendamisel harjutaval Karksi-Nuia maadlusgrupil käib kord nädalas Viljandist abiks spordikooli treener Aarne Kõiv.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles