Viljandi meenutas küüditamisõudust

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ants Salumilt võtsid roosiõie vastu juuniküüditamise ohvrid (vasakult) Maimu Pruuler, Ellen Kaljula ja Uno Kõresaar.
Ants Salumilt võtsid roosiõie vastu juuniküüditamise ohvrid (vasakult) Maimu Pruuler, Ellen Kaljula ja Uno Kõresaar. Foto: Eha Moosel

Teisipäeva õhtul kogunes rahvas Viljandi mõisa parki küüditatute mälestusmärgi juurde meenutama 1941. aasta juuniküüditamist, millest on möödunud 70 aastat.

Pikema kõne pidas Memento Viljandi ühenduse esimees Ants Salum. Ta rääkis vaimusambast, mille ehitas kadunud Enno Piir raamatusarjaga «Sakalamaa ei unusta». Kivisamba juurde aga on rahvas juba kahekümnel aastal leinatalitusele kogunenud.

Mälestussamba jalamile panid pärgi ja lilli maavalitsuse ja linnavalitsuse esindajad, kodutütred ja noorkotkad ning süüdati palju küünlaid. Samuti pidas kõne Pauluse koguduse õpetaja Mart Salumäe ja laulis sama koguduse koor.

Kolm küüditamise ohvrit, kes leinatalitusel viibisid, said roosiõie. Teised olid sõitnud pealinna president Toomas Hendrik Ilvese vastuvõtule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles