Noortekeskus läks linnavalitsuse otsusega kultuurimaja kätte

Karl-Eduard Salumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noortekeskuse ekstreemhallis trikitajatele ei muuda omanikuvahetus midagi, sest seniste plaanide kohaselt seda mujale ei kolita.
Noortekeskuse ekstreemhallis trikitajatele ei muuda omanikuvahetus midagi, sest seniste plaanide kohaselt seda mujale ei kolita. Foto: Elmo Riig / Sakala

Üleeilsel linnavalitsuse istungil võeti vastu otsus anda mittetulundusühingu Viljandimaa Noortekeskus varad munitsipaalasutusele Viljandi Kultuurimaja, kuid kuniks selle hoone on remontimata, ei muutu midagi.

Mõte Männimäelt kultuurimajja kolida sündis juba siis, kui linnavolikogu otsustas mullu detsembris lõpetada 1. juulist mittetulundusühingus Viljandimaa Noortekeskus osalemise. Seda põhjendati kümne aasta jooksul noorsootöö korraldamises aset leidnud muudatustega.

Üleeilne otsus tähendab esialgu üksnes keskuse juriidilise omaniku vahetumist. Männimäel tegutseb noorteasutus endises mahus seni, kuni saab uutesse ruumidesse kolida.

Remondileping ootab sõlmimist

Kultuurimaja juhataja Tiit Kalmeti sõnul on linnavalitsusest talle kinnitatud, et juba eelmise aasta maikuust tühjana seisva hoone remondileping sõlmitakse Silindiaga tõenäoliselt jaanipäevaks. Tööd võiksid sel juhul alata juulikuu algul.

«Hankedokumendis on valmimiskuupäevana kirjas järgmise aasta 1. märts,» lausus Kalmet.

Noortele on tema kirjeldust mööda ette nähtud 80ruutmeetrine ruum maja teise korruse hoovipoolses küljes, kuid ürituste korraldamiseks võiksid nad kasutada kõiki ruume.
«Asja mõte on tekitada varasemast parem sünergia, kasutades olemasolevaid vahendeid,» selgitas Kalmet.

Noortevolikogu on selle esimehe Juhan Nöpsi sõnul niisuguse lahendusega rahul. «See on üpris hea variant ja katab kõik vajadused,» leidis ta. «Arutatud on ka alternatiivseid võimalusi, kuid midagi paremat pole leitud.»

Esialgu planeeriti noortekeskusele anda kultuurimaja keldrikorrus, kuid see projekt osutus liiga kalliks. Tiit Kalmet tunnistas, et tal on sellest mõnevõrra kahju.

«Mulle meeldis esimene variant rohkem,» rääkis ta. «Aga uus projekt pole sugugi paha. Funktsionaalsuse poolest on see isegi väga hea ning annab noortele kõik võimalused.»

Palju lahtisi otsi

Keskuse noorsootöötaja Kristjan Kaarjärv kinnitas, et ürituste korraldamiseks on planeeritav lahendus ideaalne. «Kuid kas noorsootöö seisneb ainult ürituste korraldamises?» esitas ta retoorilise küsimuse.

Kaarjärv avaldas heameelt selle üle, et haldaja suhtes on otsusele jõutud ja see täide viidud.

«Viimasel kahel aastal on palju ebakindlust olnud,» nentis ta ning lisas, et praegugi on õhus vastuseta küsimusi. Näiteks ei oska ta arvata, kuidas hakkab välja nägema noortekeskuse administreerimine ja hooldamine, sest ekstreemhall, mis on üks keskuse tõmbenumbreid, jääb seniste plaanide järgi Männimäele edasi.

«Täiesti kindel on see, et ekstreemhall ei kao ja jääb noortele alles,» lausus Tiit Kalmet.

Keskuse töötajate sõnul on neile kinnitatud, et säilib karjäärinõustamine, kuid täpselt pole teada, kus keskus enne kultuurimajja pääsemist tegutseb ja millal kolida tuleb. Räägitud on neljast ruumist Viljandi ühendatud kutsekeskkooli majas Leola tänaval, kuid lõplikult midagi lubatud pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles