Viljandisse jõudis esimesena Ivo Suur

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa velotuuri teise etapi võitis Ivo Suur.
Saaremaa velotuuri teise etapi võitis Ivo Suur. Foto: Rauno Laht / rattaprofid.ee

Teisipäeval sõidetud 54. Saaremaa velotuuri teise etapi Tartu – Viljandi võitis Ivo Suur, kuid liidriks tõusis Jonas Jõgi.


«Mulle on see esimene Saaremaa velotuur ja stardis ma küll ei julgenud võidust mõelda,» tunnistas konkurendid lõpukilomeetritel seljatanud Ivo Suur. «Pigem soovisin ma eesotsas lõpetada, aga kui on võimalus, siis tuleb seda kasutada, maanteel on palju taktikat ja täna läks niimoodi,» lausus õnnelik rattur.

133 km pikkune etapp kulges aktiivselt ja pidevate lahtirebimiskatsetega. Paraku ei õnnestunud kellelgi edu saavutada. Üks õnnestunud äraminek leidis aset pärast Rõngut, kui sai ette üheksameheline grupp, kuhu kuulusid Rene Mandri, Sten Sarv, Martti Alesmaa, Jörgen Matt, Mart Ojavee, Oskari Kargu, Mihkel Ronimois, inglane Felix English ja lätlane Andris Vosekalns.

Jooksikud kasvatasid oma edu peagrupi ees enam kui minutijagu ja ees suudeti sõita 70 km, siis püüti nad kinni. Viis kilomeetrit enne finišit ründas Ivo Suur, kes suutis oma edu säilitada ja oli Viljandi mäefinišis esimene.

Ivo Suur tunnistas, et otsustav äraminek oli juhuslik. «Jäin seal väikese pundiga passima, kui meeskonnakaaslane tuli tagant. Tema käsul panin eest minema. Taga jäid kõik passima ja õnneks kestsin ilusasti ära. Tegelikult ma ei uskunud, et suudan ära sõita.» rääkis Suur.

Kui ootamatu rünnak andis talle konkurentide ees paarisaja meetri pikkuse edu, siis viimastel kilomeetritel tulid jälitajad hooga järele. «Vaatasin pidevalt taha. Panin niipalju kui torust tuli.»

Koos Sten Sarvega 70 kilomeetrit jooksikute grupis sõitnud Saaremaa klubi mees Jörgen Matt tunnistas, et kui kõik oleks korralikult tööd teinud, oleks äraminekust ka asja saanud.

«Ega ees väga ühist keelt ei leitud,» tõdes Jörgen Matt. «Tegime koos Steni Mandri ja Mihkel Ronimoisiga niipalju kui suutsime, teised istusid lihtsalt taga. Kestime peaeagu Heimtalini ära, kuid rohkem polnud midagi teha.»

Tuuri teisel etapil järgnes kahele paremale väikese vahega peagrupp, kuhu kuulus kuuest startinud Viljandi rattaklubi sõitjast kolm, samuti oli selles Saaremaa klubi vormis kaasa tegev viljandlane Sten Sarv. Neist parimana sai Markus Paas protokolli 11., tulemuse.

Kolmapäeval kell 10 lähevad ratturid Viljandi Vabaduse platsilt tuuri kolmandale, ligemale 132-kilomeetrisele sõidule. Viljandist Raplasse suunduva etapi esimene vahefiniš on umbes kell 10.50 Suure-Jaanis.

Eesti jalgratturite mitmepäevasõidu meistrivõistlustena peetava 54. Saaremaa velotuuri võitja selgub 17. juunil Kuressaares. Viljandist lahkub kollase liidrisärgiga CFC esimese meeskonna rattur Joonas Jõgi.

Teise etapi protokolliga saab tutvuda siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles