Tehkem oluline samm laste tuleviku heaks!

, mittetulundusühingu Lastekaitse Liit juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

ALKOHOLIREKLAAMI keelustamine ja alkoholimüügi kitsendamine on olulise mõjuga samm laste ja noorte riskikäitumise ning alkoholi tarbimise piiramiseks. Seega on riigi sellekohane poliitika põhjendatud ja vajalik ning seadusemuudatused on oodatud.

Laste kasvatamise mallid pärinevad kodust, aga suhtumine lastesse tuleneb laiemalt ühiskonnas valitsevatest väärtushinnangutest ja seadusandlusest.

Riigi hool ja vastutus ei saa kõikuda ega olla laste ja noorte elukeskkonna kujundajana ebakindlad. Peame jätkuvalt edendama tervisekäitumist, näitama eeskuju ja kaitsma peresid alkoholi laostava mõju eest.

Eesti karskusliidu esimehe Lauri Beekmanni sõnul on alkoholi reklaamimine alaealiste alkoholi tarvitamise suurenemisega otseselt seotud. Reklaami keelustamine on omamoodi märk, mille kaudu valitsus näitab, kui tõsiselt alaealiste alkoholiprobleemi võetakse.

«Eesti televaatajatele on kõige vaadatavamad ikka kohalikud kanalid. Muidu oleksid alkoholitootjad oma reklaami ju juba ammu mujale suunanud,» lausus Beekmann.

MITTETULUNDUSÜHING Lastekaitse Liit ja Eesti karskusliit AVE taunivad «Õllesummeri» kampaaniat, mis kutsub äsja täisealiseks saanud noori üles tähistama oma sünnipäeva sel festivalil ja pakub neile tasuta sissepääsu.

«Õllesummer» ei ole kindlasti kogupereüritus ja seal ei ole kohta lastele. Kuvand pereüritusest või kultuuriüritusest suurürituse taustal on eksitav ja nihestab meie väärtusi ühiskonnas.

Eelkõige saavad siin eeskuju näidata korraldajad ja lapsevanemad, sest alkohol ja lapsed ei sobi kuidagi kokku.


Festivali «Õllesummer» avalike suhete juhi Reno Hekkonensi kommentaar
Lastekaitse liidu ja Eesti karskusliidu pöördumine on küündimatu jauramine nagu ka eelmistel aastatel. Huvitav, mille poolest teised festivalid, näiteks «Rabarock» on rohkem kogupereüritused? Kas seal 18-aastastele alkoholi ei pakuta?
Kus oli lastekaitse liit siis, kui tuli päevavalgele šokeeriv info aastaid koertega koos kasvanud lastest? Pole mõtet välja mõelda pseudoprobleeme seoses «Õllesummeriga», kui tähelepanu vajavad hoopis ühiskonna tõelised valupunktid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles