Täna algavad hansapäevad viivad viikingite aega

Karl-Eduard Salumäe
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui eelmisel aastal suundus hansapäevade avarongkäik raekoja pargist Kaevumäele, siis tänavu liigub see alla järve äärde.
Kui eelmisel aastal suundus hansapäevade avarongkäik raekoja pargist Kaevumäele, siis tänavu liigub see alla järve äärde. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna kell pool üheksa õhtul Raekoja pargist järve äärde suunduv rongkäik ja rannas antav kontsert juhatavad sisse järjekorras kahekümnendad Viljandi hansapäevad, mis keskenduvad viikingite ajastule.

Kolmel ürituse päeval püsib õhutemperatuur prognoosi kohaselt kolmekümne soojakraadi ümber. Peakorraldaja Tiit Kalmet palavuses probleemi ei näe.

«Muretsemiseks pole põhjust, see on tavaline südasuvine ilm,» ütles ta.

Hansapäevade kava selgrooks nimetas peakorraldaja laupäeval ja pühapäeval kesklinna enda alla võtvat laata, kus keskaegseisse rõivaisse rüütatud müüjad pakuvad kaupa, millel on isetegemise soojus sees.

Tähtis roll on ka Mulgi messil, ehkki see võiks peakorraldaja hinnangul praegusest tugevamgi olla. «Edaspidi peame linnavalitsusega veelgi rohkem koostööd tegema, et kohalikud tootjad uuesti välja tuua,» lausus Kalmet.

Tänavuaastast muusikaprogrammi peab ta märkimisväärselt tugevaks ning rõõmu teeb ka see, et sportmängudel on kavas tavapäraselt tähtis osa. Näiteks pühapäeval leiavad järve ääres aset aeroobikamaraton ja Trepimäe jooks.

Seekord on programmis erilise tähelepanu all viikingite ajastu ja seepärast saab Viljandi järvel näha kõigil kolmel päeval Tartu lodjakojast pärit viikingilaeva. Kalmeti sõnul peaks huvilised sellega väikese tasu eest ka sõita saama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles