Võhmalased aitavad perel kodu taastada

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raimo, Raivo, Natalja ja Raido Remmer loodavad sügiseks tagasi kolida oma koju, kus praegu käib kõva remont.
Raimo, Raivo, Natalja ja Raido Remmer loodavad sügiseks tagasi kolida oma koju, kus praegu käib kõva remont. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Võhma mittetulundusühing Sinule on algatanud korjanduse, et aidata perekond Remmerit, kes kaotas märtsikuul tulekahjus oma kolmetoalise korteri ja peaaegu kogu vara.

Korteri perenaine on Võhma küünlavabrikus Eesti Valgus kunstnikuna töötav Natalja Remmer. Just tema on maalinud pildid viimastel aastatel Võhmale au ja kuulsust toonud küünaldele. Läinud aastal jäädvustas ta parafiinile Eesti suurkujud, eelmistel aastatel sündisid Eesti linnadest ja rahvakalendri tähtpäevadest ainest saanud pildid.

Veel nüüdki, mitu kuud hiljem tulekahju ja kodu kaotust meenutades on Natalja Remmer äärmiselt kurb. «Varas jätab seinad alles, aga tulest ei jää midagi,» lausus ta pisaraid pühkides.

Koos isa ja emaga jäid koduta kaks perepoega, 16aastased Raimo ja Raido. Nagu ema ütleb, on nad sündinud ühel aastal, aga ei ole kaksikud.

Raske šoki üle elanud perekond meenutas, et esimesel kahel päeval ei olnud söömisele mahti mõelda. «Mõni pott ja kauss oli alles, pesime neid mitu korda ja siis tegime süüa. Kibe maitse oli söögil juures,» kõneles Natalja Remmer.

«Kõige hullem oli see, et ma nägin, kuidas tuli alguse sai, aga teha ei suutnud midagi,» meenutas pereisa Raivo Remmer õnnetut märtsipäeva.

Tuli oli tema jutu järgi lahti läinud kirbuturult ostetud soojapuhurist, mis oli pealtnäha täiesti uus. «Ilmselt läks puru vahele,» lausus ta.

Ilma järelevalveta oli soojendaja olnud kõigest mõne minuti. Raivo Remmer rääkis, et abi ei saanud ka kraanist. «Panin kaks ämbrit alla, aga vesi ainult nirises. Millegipärast sel hetkel survet ei olnud.»

Põlengus hävis kogu kolmetoalise korteri sisustus. Seintesse ja lagedesse jättis tuli suured augud ning rõdu põles sootuks. Naaberkorterid ning trepikoda said kuuma-, suitsu- ja veekahjustusi.

Juba mitu kuud on korteris käinud remont ning Remmerid loodavad sügiseks koju tagasi kolida. 2004. aastal ostetud korter ei olnud kindlustatud.

Linn toetas hättasattunuid ka raha ja ehitusmaterjalidega ning aitas põlenud korterile panna uued aknad. Pool akende rahast tuli aga Paide koguduselt, kuhu kuulub Natalja Remmeri tädi.

«Jumal ja sõbrad on meid palju aidanud,» lausus Natalja Remmer tänulikult.

Raha on kogunud ka kohalik teatritrupp Rassijad. Üks tuluõhtu on toetusraha kogumiseks juba korraldatud ning üks on veel tulemas.

Mittetulundusühingu Sinule liikme Elke Wüthrichi sõnutsi on Remmerid ühtehoidev perekond. «Natalja Remmer on südamlik ja töökas naine. Lisaks leivatööle jõuab ta kaasa teha kohalikus teatritrupis ning harida aiamaad ja hoolitseda pere eest,» nentis ta.

Pereisa Raivo Remmer tõdeb, et saatuselöök oli karm, aga midagi teha ei ole. «Tuleb raske aeg üle elada,» sõnas ta.

ANNETUS

Kõik, kes tahavad tulekahjus kannatada saanud perekonda aidata, saavad seda teha, kandes raha alljärgnevale kontole.
• MTÜ Sinule
• 221052010872 Swedbank
• Selgitus: perekond Remmer

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles