Viljandis saavad pimedad ja vaegnägijad internetti kasutada

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Täna kell 16 lülitab Viljandi linnapea Kalle Jents linnaraamatukogu avalikus internetipunktis sisse pimedate ja vaegnägijate arvuti.


Linnavalitsuse sotsiaalameti juhataja Helmen Kütt ütles, et kõneleva arvuti ja vajalike seadmete muretsemiseks kulus ligi 90 000 krooni riigieelarvest arendustegevuseks ette nähtud raha, mida omavalitsus saab kasutada abivajajatele uute teenuste loomiseks.



«Aasta tagasi pimedate ühingu inimestega kõneldes leidsime, et linna avalikku internetipunkti on vaja muretseda pimedate arvuti, sest ka pimedad noored õpivad, näiteks üks omandab praegu kõrgharidust kultuuriakadeemias,» selgitas Helmen Kütt.



«Konkreetselt on arvuti muretsemise ettepanekuga sotsiaalameti poole pöördunud kuus inimest, kasutajaid on aga kindlasti tunduvalt rohkem, sest Viljandimaal on pimedate ühingu liikmeid 48. Ka linna külalistel, kes sellist teenust vajavad, on nüüd arvuti ja interneti kasutamise võimalus.»



Nõuannetega aitas mittetulundusühing Jumalalaegas, mis tegelebki erivajadustega inimeste abivahenditega. Arvu Sarv pimedate ühingust õpetab kõigepealt välja avaliku internetipunkti töötajad, et nad oskaksid arvuti kasutajaid juhendada. Samuti saavad soovijad kuu aja jooksul kõneleva arvutiga töötamist Arvu Sarve käe all õppida.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles