Vabaduse plats kehastus ajutiseks verekeskuseks

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donoritelk on avatud kahel päeval kella 12—16.
Donoritelk on avatud kahel päeval kella 12—16. Foto: Aivar Aotäht

Täna hommikupoolikul püstitasid kaitseväelased Viljandisse Vabaduse platsile suured rohelised telgid. Nendes ootavad Tartu ülikooli kliinikumi verekeskuse töötajad täna ja homme kella 12—16 vereloovutajaid.

Tartu ülikooli kliinikumi verekeskuse klienditeenindaja Sille Vaabel tuletas doonoritele meelde, et verd saab loovutada 18—65-aastane inimene, kes kaalub vähemalt 50 kilogrammi.

«Samuti peab doonor olema piisavalt puhanud ja kindlasti ei tohi verd loovutada tühja kõhuga. Söömine peaks mahtuma viimase kolme tunni sisse enne vereloovutust,» manitses ta. «Samuti tuleb kaasa võtta pildiga dokument ja hea tuju.»

Viiendat aastat püstitavad verekeskused Eesti suurematesse linnadesse doonoritelgid ja ootavad inimesi väikest heategu tegema.

Doonoritelkide ringreis algas 1. juunil Raplast ning pärast seda on verekeskus käinud Keilas, Rakveres ja Tallinnas. Teine tuur algab augustis Paidest ja lõpeb Rakveres.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles