Täis­kasvanud õppijad ootavad tunnus­tamist

Sakala
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti täiskasvanud õppija nädala organiseerijad kutsuvad neljateistkümnendat korda inimesi üles esitama kandidaate, kes väärivad õppimise või koolitamise eest avalikku tunnustamist.

Eesti täiskasvanute koolitajate assotsiatsiooni Andras projektijuhi Külliki Steinbergi sõnul on paljud inimesed õppimise toel avastanud elus pidepunkti, millest raskel hetkel kinni haarata.

«Nad on leidnud õppimise abil oma ellu uued võimalused ja mõtteviisi, võib-olla ka uue töö ja uued sõbrad. Nad on tihti ületanud raskusi,» tõdes Steinberg. «Neid tuleb märgata ja tunnustada, sest sageli on nad ise tagasihoidlikud ega kipu oma saavutustega hooplema.»

Selleks et 7.—14. oktoobrini peetaval täiskasvanud õppija nädalal oleks võimalik tublide inimeste saavutuste üle rõõmu tunda, tuleb tegutseda juba nüüd.

15. juunini oodatakse kandidaate neljas kategoorias: aasta õppija, aasta koolitaja, aasta koolitussõbralikem organisatsioon ja aasta koolitussõbralikem omavalitsus.

Oma kandidaadi võib tunnustamiseks esitada igaüks. Seejuures väärib esiletõstmist  igasugune õppimine, ka teadmiste omandamine väljaspool formaalharidussüsteemi.
Kandidaadi esitamise vormid ja reglemendi leiavad soovijad veebiaadressilt  www.andras.ee/tunnustamine. Täidetud vormi võib saata ka Viljandimaa täiskasvanud õppija nädala koordinaatorile Mall Kõivule (mall@vtg.vil.ee).

Viljandimaa 2010. aasta õppija tiitli pälvis Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli kantselei juhataja Vilve Taska. Tema on öelnud, et üks õppima asumise põhjus oli vajadus saada kinnitust sellele, et ta teeb kõike õigesti.

«Muidugi on mõnikord raske end õppimise lainele sundida, aga eks enesedistsipliin ole ka tähtis ja endale võetud kohustused tuleb täita. Ja päris mõnus on, kui vahel kiidetakse, see annab tõuke veel rohkem pingutada,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles