Vanaisade elusaatus juubelinäitusel

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabariigi juubeliaasta logo
Vabariigi juubeliaasta logo

Reedel avab Tartu ülikool peahoone fuajees näituse «Vabariigi vanaisad», mis koondab 12 lugu tänastest Eesti riigi eestvedajatest ning nende vanaisadest.


Eesti Vabariigi juubeliaasta kaheteistkümne kuu jooksul kohtus ajakirjanik Juhani Püttsepp kaheteistkümne Eesti inimesega ning tegi juttu nende vanaisade elusaatusest, teatab Tartu ülikool.



Praeguste Eesti riigi eestvedajate vanaisad olid vabariigi sünniajaks jõudnud täismeheikka. Ajalooratas pillutas neid 1940. aastatel sinna ja tänna. Kõik nad olid vabariigi kodanikud, vabariigi vanaisad.



Näituse külastajate ees on Peeter Oleski, Ants Laaneotsa, Toomas Hendrik Ilvese, Mihkel Oviiri, Eiki Nestori, Lea Kivi, Jaan Männiku, Aare Hõrni, Enn Tarto, Alar Karise, Tatjana Kalbina ja Ivari Padari meenutused oma vanaisade tegudest, mõtetest ja elusaatusest.



Tänaseid lapselapsi ja vanu pilte vanaisadest pildistasid nende lugude illustreerimiseks fotograafid Lauri Kulpsoo ja Ingmar Muusikus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles