Linn avab lastekaitsepäeval rannas põneva mänguväljaku

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõned mänguväljakul olevad vahendid sobivad ka täiskasvanutele. See foto on tehtud mõni päev enne väljaku avamist, kui seal askeldasid veel ehitajad.
Mõned mänguväljakul olevad vahendid sobivad ka täiskasvanutele. See foto on tehtud mõni päev enne väljaku avamist, kui seal askeldasid veel ehitajad. Foto: Elmo Riig / Sakala

Lastekaitsepäeval avatakse Viljandi järve ääres mänguväljak, mis on üks Eesti uhkemaid. Eriliseks muudab sündmuse veel see, et viimase kümne aasta jooksul pole Viljandisse ehitatud ainsatki mänguväljakut.

Lastekaitsepäeva pidu algab kogunemisega linnaraamatukogu juures. Korraldaja Karita Tilga sõnul liigutakse seejärel lasteraamatute tegelaste järgi valmistatud maskide rongkäigus läbi linna Trepimäest alla järve äärde.

Seal näevad lapsed etendust ning saavad osa võtta mängudest ja võistlustest. «Põhirõhk läheb muidugi mänguväljaku uudistamisele, aga kohal on ka näomaalijad ning meisterdamisnurgas saab joonistada ja valmistada külmkapimagneteid,» selgitas Karita Tilk.

Peale selle ootavad lapsi batuut ja maiustused.

Viljandi peaarhitekt Marko Männik ütles, et valmivat mänguala võib võrrelda teiste Eesti suuremate mänguväljakutega. 2200 ruutmeetri suurusele liivaga kaetud alale on paigaldatud põnevad atraktsioonid eri vanuses lastele. Laudtee jaotab mänguala kaheks. Seda mööda on mugav kõndida ja lapsekäru lükata ning emad saavad pingil istudes lastel silma peal hoida.

Linnale 125 500 eurot maksma läinud mänguväljakul on atraktsioone 100 000 euro eest. Seal on kiiged, liurennid, eri vanuses laste ronimisredelid ja rippumispuud, üle kuue meetri kõrgune püramiid ning niinimetatud Tarzani rada.

Järveäärne mänguväljak avatakse kolmapäeval kell 13. Lastekaitsepäev kestab seal kella kolmeni pärastlõunal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles