Tuhat nukku reisib mööda Eestit

, teatrisõber
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi nukuteatris oli eksponeeritud rändnäitus «Teeme ise 1000 nukku».
Viljandi nukuteatris oli eksponeeritud rändnäitus «Teeme ise 1000 nukku». Foto: Erakogu

24. aprillist 12. maini võõrustas Viljandi nukuteater projekti«Teeme ise 1000 nukku». Siin oli avatud sellenimeline rändnäitus ja korraldati nukkude meisterdamise õpikodasid.

Üleriigiline rändnäituse projekt sai alguse 2009. aastal. Eesmärk oli valmistada ja koguda tuhat nukku, et suurendada esivanemate käsitöötraditsioonide tutvustamise kaudu laste teatrihuvi ning arendada nende loovust ja käelisi oskusi.

Paari aasta vältel on projekt väisanud Tallinna, Harjumaad, Jõhvit, Võrumaad ja Pärnut ning lõpuks ka Viljandimaad. Nüüd on näitus suundunud juba Tallinna ja eksponaate on koos üle tuhande.

Neid valmistasid lapsed, nende vanemad, lasteaiakasvatajad ja õpetajad. Viljandiski tunti töötubade vastu suurt huvi. Savist, paberist ja traadist teatrinukkude kõrval õpiti tegema keskajale omaseid siidpaberist lelusid, samuti vanaemade lapsepõlve meenutavaid ning kindanukke.

Pärast Viljandi nukuteatri kavas olevaid etendusi said lapsed näha, mis peitub lavakardina taga ja kuidas seal tegutsetakse. Seejärel uudistasid väikesed ja suured üheskoos näitust, kus leidus nii erinevaid nukke, et hoolimata vanusest tekiks kõigil soov nendega mängida.

Lapsed jätsid omavalmistatud nukud näitusele või võtsid koju kaasa. Paljusid armsaid meistritöid said linnaelanikud näha Viljandi vaateakendel. Loodetavasti rändab näitus üha edasi ja seatakse eesmärk koguda veelgi rohkem eksponaate.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles